sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Muodonmuutos

Viikko sitten oli Kertun karvapehkon aika lähteä pois ja Kerttu sai tilalle lyhyen ja ihanan kesäkampauksen. Viime kesän Pieksamäen näyttelyn jälkeen nypin Kerttua pelkästään itse ja oon ihan tyytyväinen, että sain pidettyä sen kohtalaisen hyvässä karvassa noinkin pitkään. Ehkä jotain kehitystä on tapahtunut omissa nyppimistaidoissa! 

Nyt keväällä pääsykokeiden aikaan en ehtinyt ottaa trimmipöytää oikeastaan ollenkaan esille ja turkki olikin sen näköinen... Se oli kunnon tursake varsinkin etuosasta ja ihan siitä syystä, että edestä karva on ihmeen tiukassa. Niinpä jätän edestä helpommin ottamatta, sillä Kerttu ei tykkää, kun nipistelee liikaa ja nypin mieluummin selkää ja takaosaa, josta karva irtoaa kivasti.
IMG_0251a
Turkki oli päässyt paikoitellen vähän liian pitkäksi, eikä uutta karkeaa karvaa ollut päässyt kasvamaan. Jäljelle jäi joissain kohdin vain pehmeä pohjavilla, joten tuuletus ainakin pelittää. Jatkossa yritän muistaa ottaa trimmipöytää useammin esille ja opetella ns. rullaamaan turkkia, jotta uutta karvaa olisi aina tuloillaan. Kertun bravuuri on kasvattaa aina muhkeat kaulukset (Roope Ankat, joulukranssi jne.), jotka sai luvan lähteä ja kaula tuli pitkästä aikaa esiin. 

Kertusta tuli suloinen, sporttinen kesäkarvacairn, josta punkit löytyy helpommin ja helteillä ei kuumota yhtä paljon. Iso kiitos Paula kasvattajalle!
IMG_0267
IMG_0289
Kertulla on taas vaihteeksi jokin masentelukausi ja se on tavallista väsyneempi. Lenkit mennään kuin tahmassa ja jopa metsässä Kerttu kulki suuren osan matkasta jalkojen juuressa, mitä se ei koskaan tee. Normaalisti se olisi rymistellyt kaukana pensaikossa. Toivon mukaan tämä on jotain kuukausi juoksuista -hormonimasentelua ja tyttö piristyisi pian.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin Topia trimmatessa tahtoo rintakarvat jäädä vähä pidemmiksi kun ovat niin tiukassa kiinni eikä koira tykkää:D Täälläki vähän ollu trimmaamisessa taukoa (kröhöm puoli vuotta:D) että nyt kun VIHDOIN sain aikaseksi trimmata Topin niin aikalailla koko selkä pohjavillalla, onneks on kuitenki kivan näkönen tällain sporttimallisena ja tuuletus pelaa. Ja oikein kiva tuli Kertusta!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa teilläkin. Oiskohan sitten yleinenkin juttu? Ja hahah hienoa en oo siis ainut laiska nyppijä :D Mun mielestä nää kaljutetut cairnit on aina omalla tavallaan niin sööttejä ja tosiaan kesällä varsinkin tosi käytännöllinen!

      Poista

Kiitämme kommentistasi!