tiistai 3. tammikuuta 2017

Kertun vuosi 2016

Niin se vuosi taas vaihtui kummasti uuteen! Heti vuoden alkajaisiksi palataan vielä viime vuoteen vuosikoosteen merkeissä. Seuraavaksi olisi luvassa vielä tavoitekatsaus sekä viime vuoden kulut, joten ihan vielä ei vuodesta 2016 päästä eroon, vaikka uudessa vuodessa mennään ;)
Tammikuu
10. tammikuuta koitti kauan jännitetty päivä ja korkattiin Jyväskylässä ensimmäiset viralliset rally-tokokisat. Koko kisa meinasi kaatua heti mikrosirun tarkistukseen, sillä sirua ei löytynyt mistään. Ystävällisten ihmisten ansiosta kisareissu ei kuitenkaan päättynyt tähän ja Kerttu pääsi kilpailemaan uudella sirulla. Pienestä lisänumerosta huolimatta Kerttu teki hienon radan ja saatiin ensimmäinen hyväksytty 81 pisteellä.

Tammikuussa nautittiin lumesta ja paleltiin -25 asteen pakkasissa ja Kerttu saikin tyytyä lenkkeilemään tossuissa ja manttelissa. Samassa pakkassäässä käytiin treenailemassa Sasupan koirakoulun yksityistunnilla seuraamista ja Kerttu oli melkoisen järkyttävässä karvassa omien trimmailuyritysteni jälkeen.
Tammikuu 2016 085a
Tammi
Rally-tokokisat 011
Helmikuu
Helmikuussa alkoi lukemisrumba yo-kirjoituksiin. Enkun, äidinkielen ja matikan kimpussa tuli tuskailtua aina helmikuusta maaliskuun loppuun asti. Pänttäämisen välissä joudettiin nauttimaan jäällä lenkkeilystä ja Kerttu pääsi leikkimään westie-kamujen kanssa liina perässään.
Helmi
Talvi 2016
Maaliskuu
Alkukuu meni vielä koulukiireiden parissa ja Kerttu joutui tyytymään vähän tylsempään arkeen. Keväästä innostuneena aloitettiin retkeilykausi ja käytiin kaverin kanssa reippailemassa Laulavan mörön polulla uudella kodalla. Jyväskylässä käytiin vuoden ekassa mätsärissä ja Kerttu taituroi itsensä PUN2 sijalle.  
Maalis
IMG_6689
Huhtikuu
Huhtikuu oli vuorostaan pääsykokeisiin lukemista, mutta vapaa-aikaa jäi myös koirajutuille. Rally-tokossa heräiltiin talvitauolta ja treenatiin seuraavan kuun kisoja varten. Glorian ja Romeon kanssa kierrettiin Mörköpolulla vajaan neljän kilometrin Kettuhiekan kierros ja Kerttu löysi kukkapenkistä muumioituneen vesipallonsa.

Kuun toisiksi viimeinen viikonloppu oli oikea aktiiviviikonloppu. Lauantaina Kerttu pääsi ajamaan elämänsä ensimmäisen verijäljen Muuramen seudun kennelkerhon yhden päivän mejäkurssilla ja sunnuntaina puolestaan tasapainottelemaan pallon ja tasapainotyynyn päällä dobon lajiesittelypäivässä. Molemmista Kerpu tykkäsi hurrjasti! Äänekosken vappumätsärissä ei ylletty palkintopallille, joten tuloksena PUN ei sijoitusta. --> Kuulumispostaus maalis-huhtikuulta.
Huhti
IMG_6895a
Huhti2
Toukokuu
Toukokuu, Kerttukuu. Maan mainioin terrieri meni täyttämään jo neljä vuotta! Synttärilenkillä Kerttu pääsi kirmailemaan vapaana metsään ilman liinaa tai muitakaan härpäkkeitä. Irtiolossa edistyttiin hurjasti kevään aikana ja tutussa metsässä uskalsin päästää Kerttua huoletta juoksemaan vapaana. Kerran käytiin myös liikkapuiston metsässä, jossa Kerttu oli mahtavasti kuulolla, eikä tehnyt yhtä ainoaa katoamistemppua. Voi että olin ylpeä.

7.5. Suunnattiin pidemmälle rally-tokon kisareissulle Kuopion Viiksiareenalle, josta Kerttu nappasi toisen hyväksytyn tuloksen alokkaasta pistein 93. Viikon päästä oltiin jälleen radalla ja Jyväskylässä kisattiin meidän viimeinen alokkaan kisa ikinä. Kerättiin 93 pistettä myös tästä ja niinpä kisakirjaan kirjattiin RTK1. Vuoden huipuin saavutus harrastusrintamalla!
Touko
IMG_8408
Kesäkuu
Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina koitti kolmen vuoden lukiouurastuksen huipentuma ja sain painaa ylioppilaslakin päähäni. Onnellisin, mutta samalla hiukan haikein mielin. Kerttu ei ollut moksiskaan suuresta määrästä juhlavieraita, mitä nyt vähän testaili kerjäämistaitojaan. Ja tottakai terrieri pääsi mukaan virallisiin yo-kuviin ♥

Alkukesän helteet lämmittivät veden ja päästiin aloittelemaan uimaleikkejä. Lelun ja namin perässä kahlailua sekä parasta: pärskeissä juoksemista. Tassuun Kerttu sai pienen haavan, jota paranneltiin Betadinella ja aloitettiin takapään treenaus laatikolla stepaten. Juhannuksen vietin catsitterhommissa ja käytiinpä kesäkuussa kahdella retkelläkin. Mahtavissa maisemissa Laukaan Hitonhaudalla ja kovin itikkainen retki Kaakkovuorella.
Kesä2
IMG_9577a
Kesä
Heinäkuu
Heinäkuu alkoi tapahtumarikkaalla lomareissulla Oulujärvelle. Säissä olisi ollut parantamisen varaa, mutta Kerttu oli oiva reissukamu. 10.7. töhöiltiin koiratanssin epiksissä Akaan DreamTeam-areenalla. Hullunrohkea päähänpisto, musiikkina Frontside ollie ja harjoittelukerrat lähellä nollaa. Mutta kaikkiaan tosi kiva kokemus ja oikeastaan voin kiittää tätä reissua (ja Saaraa), että löydettiin koiratanssin pariin!

Pihtiputaalla Kerttu sai käydä vuoden ainoan näyttelyn, josta tuloksena AVO EH, AVK2. Kertun paras näyttelytulos, tosin luokassa ei ollutkaan kuin kaksi koiraa. Heinäkuussa sain pitkästä aikaa dogsitterkeikan ja lenkkikamuna toimi viikon verran veikeä karkeakarvainen kettuterrieri. Trimmauksen yhteydessä käytiin kiertämässä Tikkakoskella luontopolku, mutta muuten retkiä ei heinäkuuhun mahtunut, mikä kyllä jälkikäteen harmittaa.

Heinäkuun lopulla vietettiin kaverin kanssa kaksi yötä mökkielämää ja ehdottomasti täytyy ottaa ensi kesänä uudestaan! Menojen ja meiningin välissä Kerttu sai myös nautiskella rauhassa auringon lämmöstä, veneillä, juosta saaressa ja olla terassikoirana konttiravintola Mortonissa.
Heinä
IMG_0559a
Heinä2
Elokuu
Elokuu oli astetta rauhallisempi kuukausi. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen en itse palannutkaan kesälomalta koulunpenkille vaan edessä oli välivuosi. Kerttu pääsi piipahtamaan turistina Äänekosken ryhmänäyttelyssä ja palkaksi lähti pussillinen kanankauloja.

Viimeisten lämpimien öiden aikaan pistettiin teltta pystyyn pihalle ja muistuteltiin mieleen eräjormailijan taitoja seuraavan kesän yövaelluksia varten. Yksi pidempi retki saatiin aikaiseksi ja nautiskeltiin luonnosta Julmien lampien mahtavissa maastoissa.
Elokuu
Syyskuu
Syyskuun kohokohta oli viralliset luustokuvaukset. Vihdoin ja viimein. Selästä löytyi LTV4:n lisäksi spondyloosin alku, mutta niistä huolimatta Kertun pitäisi saada jatkaa tavallisen koiran elämää. Lonkat olivat terveet B/B ja kyynärätkin todettiin pienen säikähdyksen jälkeen puhtaiksi.

Kesätauon jälkeen mätsäröitiin Jyväskylässä punaisen nauhan verran. Kerttu pääsi myös turistikoirailemaan ja kannustamaan Romeota Muuramen rally-toko kisoihin. Suivaannuin laiskuudestani retkeilyn suhteen ja repäistiin kahdestaan reissu ja 10km lenkki Pyhä-Häkin kansallispuistossa. Tein myös ensimmäistä kertaa itse lyhyen verijäljen, jonka Kerttu jäljesti tarkasti ja ihanalla innolla.    
IMG_6153
Syys
Lokakuu
Lokakuussa innostuttiin jälleen kehäilemään ja kierrettiin Viitasaarella tuloksin PUN- sekä Äänekoskella PUN3. Tänä vuonna kaikista mätsäreistä tulikin punainen nauha ja tällä hetkellä meillä on 12. punaisen nauhan putki meneillään. Ehkä sekin on jokin saavutus!

Lokukuuhun mahtui pienempiä retkiä. Kerttu pääsi laavuilemaan sekä Kapeenkoskelle että Mörköpolulle ja ehdittiin myös korkata uusi Etelä-Konneveden kansallispuisto. 
Loka2
Lokakuu -16 052a
Loka
Marraskuu
Marraskuun harmautta piristämään satoi ensilumi, joka kuitenkin suli nopeasti pois. Kerttu kävi poseeraamassa Eläintarvikeliike Hissunkissussa studiokuvissa ja sai samalla käydä ihmettelemässä uutta myymälää. Loppukuusta aloitettiin uuden harrastuksen, koiratanssin, parissa Keski-Suomen kennelkerholla. Marraskuussa ehdin kaivaa vielä toistamiseen mejä-tarvikkeet esiin ja intoa Kertulta ei ainakaan puuttunut jäljellä.

Vapaanaolossa oltiin keväästä asti oltu kivalla mallilla, kunnes yhtenä päivänä Kerttu säikäytti oikein totaalisesti. En tiedä, oliko tuo hönö ihan oikeasti jänisjahdissa vai jäljestikö vain tuoreita jälkiä. Mutta faktaa oli, että A) vastasataneessa lumessa kulki sekä Kertun että jäniksen jäljet ja B) Kerttu oli yli tunnin kadoksissa.

Tilanne oli ihan hirveä, enkä oo ikinä pelännyt yhtä paljon. Päätin seurata jälkiä vaikka maailman tappiin ja puolen tunnin rämpimisen ja kutsumisen jälkeen se yhtäkkiä törötti edessäni kuin olisi ilmestynyt tyhjästä. Se oli ihan poikki ja sydän jyskytti, mutta muuten ehjänä ♥ En tiedä, miten jatketaan tästä eteenpäin vapaanaolon kanssa, mutta se on varmaa, etten halua enää koskaan kokea vastaavaa.
Marras
IMG_6822
Joulukuu
Joulukuussa Kerttu pääsi ensimmäistä kertaa hierottavaksi. Tilanne oli Kertusta ihan mahdottoman pelottava ja se tärisi läähättäen koko toimenpiteen ajan. Mutta hieroja oli ihanan rauhallinen, ei kipannut Kerttua kyljelleen vasten tahtoaan ja loppua kohden Kerttu kävi jo itse maahan makaamaan ja pari kertaa laittoi kuononkin hetkeksi maahan. Selästä suurinpiirtein lannenikamien kohdalta löytyi jonkin verran jumia, joka kuitenkin lähti hyvin aukeamaan. Muuten kroppa oli aika hyvässä kunnossa!

Joulukuun toisena viikonloppuna lähdettiin korkkaamaan toiveikkaina rally-tokon avointa luokkaa, mutta kotiin palattiin ensimmäisen nollatuloksen kanssa. Nyt ollaan astetta viisaampia ja kisojen pariin palataan vasta, kun ollaan oikeasti valmiita! Koiratanssitreeneissä käytiin joulukuussa kahdesti ja itsenäisyyspäivänä höpöiltiin pieni koiratanssiesitys paikallisen koirakerhon tapahtumassa.

Ennen joulua pääsin mukaan hoitamaan kolmea suloista westietä ja Kertun ja kaverin kanssa tehtiin laavuretki Kevätmäelle. Sen melkein voisi lisätä "Top3 Kamalimmat retket" -listalle. No ehkä ei kuitenkaan, sillä olihan tuo omalla tavallaan jännittävä reissu. Oli kylmä, suklaabanaanin suklaa ei sulanut, nuotio savutti ihan älyttömän paljon ja silmiä kirveli ja kaiken lisäksi pimeä saapui ihan yllättäen. Onneksi kännykästä sai taskulampun, mutta ehkä mieluummin pysytään tästä eteenpäin retkeilyssä valoisaan aikaan :D
Joulu
IMG_7610

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja ihan huisinhienoja kuvia, wau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ja kiitos hurjasti :) Oon ite hirveen kriittinen omien kuvien suhteen, mut ehkä on jotain kehitystä taas tapahtunut, jos vertaa esim. viime vuoteen!

   Poista
 2. Vautsi mitä kuvia!Äsken vasta aloin seurailemaan ja tulin heti kattomaan blogin ja tää on aivan mahtava!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua kiitos paljon ❤ Tosi kiva saada positiivista palautetta ja tervetuloa seurailemaan meidän menoja ja meininkiä! :)

   Poista

Kiitämme kommentistasi!