maanantai 26. joulukuuta 2016

Koiratanssitreenit 3

Viikko sitten tanssattiin koiratanssitreeneissä viimeistä kertaa tänä vuonna. Treenit pidettiin poikkeuksellisesti maanantai-iltana, sillä meillä oli pikkujoulut yhdessä KT kisaryhmäläisten kanssa. Jokainen toi pientä nyyttäriherkkua ja tehtäväksi oltiin saatu rakentaa jouluiset koreografiat, jotka esitettiin muille ryhmäläisille. 

Viikko oli aika lyhyt aika suunnitella ja harjoitella, mutta esitys oli ihan leikkimielinen, joten siitä ei tarvinnut ottaa stressiä. Ainakaan kovin paljon. Musiikiksi valikoitui Tonttu Suvi Teräsniskan esittämänä. Kappale oli ehkä vähän liian rauhallinen ja hidastempoinen Kertulle, sillä se alkaa innostuessaan helposti tohottamaan. Tykkäsin kuitenkin biisin tunnelmasta ja siinä oli eri "osioita", eikä pelkkää tasapaksua pötköä, joten suunnittelu oli helpompaa.
IMG_7130a
2016-12-26_06-00-20
Tyylikäs ja havainnollistava suunnitelma :'D
Koreografia meni suurin piirtein näin: 1. Rinki maassa käsien alta 2. Pujottelu käsien välissä 3. Takaperin hyppien --> pyöri, takaperin hyppien --> toinen 4. Pujottelu jaloissa paikoillaan 5. Rinki 6. Kävely --> Pujottelu, pujottelu 7. Pakittaen --> pyöri 8. Esineen kierto 9. Hyppy käsien välistä 10. Rinki maassa käsien alta 11. Kurre käsivarrelle. Esityksestä tuli noin minuutin mittainen.

Esitystä ei keretty harjoitella kokonaan vaan pelkästään yksittäisinä liikkeinä ja pieninä pätkinä. Ensimmäiseen kertosäkeeseen asti (eli pujotteluun jaloissa) meni aika näppärästi. Jossain pakittamisen kohdilla taisi tulla jäätyminen ja Kerttu tuijotti hetken yleisöön, mutta esineen kierron Kerttu teki taas hienosti. Hyppyä ei olla niin paljoa harjoiteltu ja Kerttu yrittikin vaan rosvota herkkua, joka mulla oli kädessä. Loppuasentoon päästiin ja olin tosi tyytyväinen, sillä en juurikaan edes palkkaillut Kerttua ja se teki silti innokkaasti loppuun asti.

Häkissä Kerttu oli edelleen aika epävarma ja sen kimeä haukku halkoi hallia vähän väliä, mutta ei kuitenkaan tullut mitään pahempia rähinäkohtauksia. Kenties jotain edistystä tapahtunut? Kamera oli sattunut mukaan ja kuvailin joutessani muiden hienoja esityksiä ja tunnelma oli ihanan jouluinen.
IMG_7124IMG_7129
Esitysten jälkeen oli luvassa toinenkin ohjelma. Jokaisen koiran sekä omistajan nimet kirjoitettiin lapuille ja pakat sekaisin. Pieni pakokauhu meinasi iskeä, kun aivot hoksasivat, että seuraavaksi laitettaisiin koirat vaihtoon. Apua, milloinhan viimeksi olin treenannut vieraan koiran kanssa? Tai Kerttu vieraan ohjaajan? 

Kerttu pääsi ekana hommiin yhden kisaryhmäläisen kanssa. Annoin mukaan kourallisen paistettua kanaa ja Kerttu lähti kivasti mukaan. Yritin itse pysyä piilossa, kun Kerttu vähän vilkuili muhun päin. Puolessa välissä Kerttu kävi tarkistamassa, etten oo hävinnyt mihinkään, mutta juoksi vielä takaisin temppuilemaan, kun menin innostamaan.

Oli hirveän hauskaa katsoa, kun joku muu teki oman koiran kanssa. Olin kyllä tosi ylpeä, miten reipas ja innokas Kerttu oli ja samalla myös vähän liikuttunut, että Kerttu oli niin mun perään. Tämä kun on vähän sellainen omalaatuinen tyttö, joka ei jaa turhaan suosionosoituksia tai hellyyttä. Mutta nämä pienet jutut vahvistaa, että kyllä se oikeasti välittää ainakin vähän. Tai vähän enemmänkin <3

Mun lappunen jäi viimeiseksi ja pääsin estradille kouluttajan kääpiöpinserin kanssa. Joulubiisi laitettiin soimaan ja siitä sitten piti yrittää improvisoida jotain esityksen tynkää. En edes muista, mikä kappale meillä oli, kun jännitin ja olin niin keskittynyt tekemiseen. Koira tuntui jotenkin ihmeen pikkuiselta, vaikkei kääpiöpinseri toisaalta älyttömän paljon cairnia pienempi olekaan.
IMG_7311
2016-12-26_05-47-57
Unohdin lähtötohinassa ottaa pannan mukaan ja Kerttu saikin sitten lainata Glorian sööttiä pehmopantaa
Alkuun tyyppi oli hiukan ahdistunut ja ihmeissään ja jäi haistelemaan maata. Kaikista vaikeinta oli se, kun ei tiennyt yhtään, millaisilla käskyillä toisen koira oli opetettu tekemään temppuja. Todennäköisesti käytin ihan vääriä, mutta yllätävän hyvin saatiin tehtyä reilujen käsiapujen kanssa. Ainakin tassunantoa, pyörimistä, ruukun päällä steppaamista, ympäri kiertämistä ja hyppyjä. Ohjaaja antoi vinkiksi, että koira tykkää hyppäämisestä ja toinen olikin ihan mainio vieteri ja loikkasi leikiten käsien välistä ja jalkojen yli. Oli kyllä hauska kokemus!

Joulu ja Uudenvuodenpäivä meillä on taukoa treenailuista ja ensi vuonna siis jatketaan loput kolme kertaa.

Aikaisemmat treenikerrat: Koiratanssitreenit 1 | Koiratanssitreenit 2

4 kommenttia:

 1. Meilläkin oli aikaisemmin cairninterrieri (+sekarotuinen). Nyt on rottweiler ja sekarotuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva! On tää kyllä omalla tavallaan mainio rotu. Persoonallisia pakkauksia :D Ja hei lämpimästi tervetuloa seuraamaan meidän blogia :)

   Poista
 2. Kerttu on kyllä pätevä :) Harmi kun meidän paikkakunnalla ei taida olla missään koiratanssitreenejä, vaikuttaa hauskalta! Eikä niin vakavalta kuten moni muu harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä. Pätevämpää Kerttua saa hakea <3 Ja niinpä. Tää on kyllä laji, jossa ei tarvi hinkkailla samoja liikkeitä tosikkomielessä. Rallykin kun on pitkälti seuraamista (joka ainakin Kerttua meinaa tylsistyttää), mutta tässä pääsee tekemään temppuja ja muuta hauskaa :)

   No voi harmitus. Jos vaikka naapurikaupungissa olisi tulossa tai kokeilisi vinkata oman paikkakunnan koirakerholle!

   Poista

Kiitämme kommentistasi!