torstai 8. joulukuuta 2016

Koiratanssitreenit 2

4.12. oltiin toista kertaa koiratanssitreeneissä. Tosiaan yhdet treenit kuumeilin kotona, mutta nyt tauti on voitettu, mitä nyt nuha edelleen vaivaa. Varsinaisista treeneistä, mulla ei ole materiaalia, mutta kuvailin postausta piristämään muutaman videonpätkän, joissa treenaillaan samoja juttuja kotona.

Viime kerralla treenit loppuivat vähän ikävästi, kun Kerttu säikähti halliin tullutta isompaa koiraa, eikä pystynyt rauhoittumaan enää. Tällä kertaa halliin tultaessa Kerttu oli hiukan epäileväinen ja tunki häkkiin, kun sain sen lattialle. Alkulämppä jouduttiin tekemään katsekontaktijuttuja häkillä, sillä Kerttu repesi hallitsettomaan haukkuun pelkästä kyseisen koiran näkemisestä ja jatkoi möykkäämistä mökissään. Ehti siis kehittää siitä itselleen mörön. 

Viimein, kun päästiin treenilattialle, Kerttu hätkähteli alkuun kaikkea liikkuvaa ja itsekin olin ihan jännittynyt. Saatiin kuitenkin oikein hyvää pelottava koira -siedätystä ja loppua kohden Kerttu pystyi jo paremmin rauhoittumaan häkissään ja rohkenin ottaa hihnan pois. Päivän teemana oli esineiden käyttö. Oli hulahula-vanteet, kepit sekä vatipiste.

Kertun kanssa suunnattiin ensimmäisenä vatipisteelle ja ideana oli kokeilla erilaisia tapoja, joilla vateja ynnä muita tasoja voi hyödyntää.
 • Tasolla pyörimistä ollaan lähiaikoina käytetty takapään käytön harjoitteluun niin, että etuset ovat vadilla ja takajalat steppaavat. Tämä sujuu vastapäivään, mutta toiseen suuntaan pyörimiseen ei olla vielä paneuduttu. 
 • Tason päälle hyppääminen ja päällä pyörähtäminen on helppo nakki. 
 • Kiertäminen luonnistuu myös, mutta tämäkin vain toiselta puolelta, joten seuraavana voisikin olla toisen puolen opettelu.
 • Nyt Kerttu pääsi toteuttamaan pakittamista alustalle, jota kovasti viimeksi tarjosi. Liukas vati ei tahtonut pysyä aloillaan, mutta siitä huolimatta takajalat löysivät hyvin paikoilleen. Siitä sitten kehittämään etusilla vadin ympäri steppaaminen. 

Kerttu teki tosi ihanalla innolla, vaikka alku olikin näyttänyt pahaenteiseltä. Silloin tällöin pöhähteli häkkien suuntaan ja ohikulkiessa pääsi murinat ja örinät, mutta se pystyi jopa lopulta tekemään yhtä aikaa hommia kehässä tämän koiran kanssa. Videolla jouduin vaihtamaan vateja ja rasioita joka klippiin. Ensimmäisen karkkirasian Kerttu yhdistää vahvasti takapääharjoitukseen ja tarjosi ainoastaan sitä. Kiertämiseen hain lennosta roskiksen ja loppuun piti saada vielä isompi taso, jolle Kerttu mahtui hyppäämään. Olisi ehkä voinut heti alkuun ottaa tuon vadin.
Seuraavaksi hulavanteet.
 • Ensin kokeiltiin perinteistä renkaan läpi hyppyä. Kerttu ei ihan hahmottanut hommaa, kun ei olla ennen moista tehty ja könysi renkaan yli tai jäi sen päälle töröttämään. Pari hyvääkin toistoa saatiin, mutta Kerttu ei ehkä ole parhainta hyppijätyyppiä, joten ehkä mieluummin keskitytään johonkin muuhun kuin hyppimiseen. 
 • Toisena juttuna noustiin renkaan alareunaa vasten ja koska peruuttaminen on hurjan kivaa, Kerttu sai myös pakitella renkaan keskelle, jonka hokasi nopeasti.
Viimeisenä oli keppien käyttäminen.
 • Harjanvartta vasten saattoi hypätä samalla lailla kuin hulahula-vanteella ja kiertää ympäri. 
 • Vinkiksi saatiin kokeilla kepin liikuttamista. Pari kiepahdusta yhdessä kohtaa, siirto toiseen ja siellä uudestaan. Se on näyttävämpi elementti kisoissakin. Hyvin Kerttu suoriutui, mutta käskysanan sai sanoa joka kiepille uudestaan.

Seuraavaksi kerraksi saatiin tehtäväksi ottaa jokin uusi, vapaavalintainen esine ja harjoitella sillä liike, joka näytetään muille. Auts mikäköhän me Kertun kanssa keksittäisiin…
Loppuun treenattiin Saaran ja Romeon kanssa paikallisen koirakerhon itsenäisyyspäivän koiratanssinäytöstä varten. Kerttu pääsi tanssimaan Romeon freestyle-kisaohjelman ja esitys tuli hiukan lyhyellä varoitusajalla, mutta lähdettiin taas ihan vain hakemaan kokemusta. Viime hetken harjoitus yhdessä meni hiukan penkin alle, mutta toisella kierroksella Kerttu meni koko koreografian hienosti, vaikka teki sitä ekaa kertaa. Siinä meidän valmistautumiset esitykseen sitten olivatkin eli aika kylmiltään lähdettiin tanssimaan.

Noh entäs tiistain virallinen esitys… Pakkasta oli lähelle -15 astetta ja Kerttu nosteli tassujaan, joten se sai tanssia tossut jalassa ja ryntäsin minuuttiaikataululla suoraan työpaikalta sinne ja takaisin. Pujottelussa kopsautin vahingossa kengällä Kerttua nenään, unohdin ottaa mailan puolessa välissä esitystä mukaan ja Kerttu jäi ihmettelemään, että mitä ihmettä tässä nyt heilutaan. Ei ollut järin loistokasta, mutta onneksi yleisöä oli vain kourallinen ja suurin osa pikkuväkeä.  Saatiinpa me jopa aplodit, eikä kukaan buuannut, heitellyt tomaateilla tai vastaavaa :'D
11
Halliharkat. Screenshotit kännykällä kuvastusta videosta, joten laatu on mitä on.
Aikaisempi treenikerta: Koiratanssitreenit 1

2 kommenttia:

 1. Näyttää niin hauskalta, että haluaisin itsekkin kokeilla :-) Pitää etsiä jos täältä meiltäpäin löytyy joku kurssi mihin mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ehdottomasti suosittelen! Jos rally-toko on hauskaa niin koiratanssi on vielä pari astetta hauskempaa :D Saa tehdä sellaisia temppuja, joista koira tykkää ja myös kisaohjelman rakentaa oman mielen mukaan!

   Poista

Kiitämme kommentistasi!