keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Koiratanssitreenit 1

Sunnuntaina aloitettiin uuden harrastuksen parissa. Osallistuttiin Keski-Suomen kennelkerholla koiratanssin temppu & tekniikka viikkoryhmään ja nyt alkuun käydään kuuden kerran satsi. Kesän epistelyhömppäilyjen myötä mulla syttyi pieni kipinä koiratanssiin. Aikaisemmin en tiennyt lajista juuri mitään, mutta mitä enemmän siihen on tutustunut, lukenut säännöt, katsonut videoita, sitä enemmän innostus on kasvanut.

Treenikaveriksi lähtivät Gloria sekä Romeo ja Saara olikin oikeastaan se, joka sai houkuteltua meidät mukaan. Kertun kanssa ei ollakaan aikaisemmin treenattu ryhmässä. Vuoden ikäisenä käytiin arki-tokokurssi, mutta sen jälkeen ollaan oltu hyvin pitkälti itsenäisiä treenailijoita. Ihan kiinnostavaa päästä ihan ryhmään ohjaajan valvovan silmän alle ja takuulla tulee uutta näkökulmaa ja paremmin vinkkiä kuin yksin harjoitellessa.
IMG_6927
Treenipalkkana oli paistettua kivipiiraa. Hyvin maistui, mutta mahalle oli pitkästä aikaa hiukan tujua
Tunti alkoi alkulämmittelyllä. Musiikki päälle ja koirien kanssa lähdettiin vetämään vapaavalintaisia liikkeitä. Kerttu keskittyi ihan kiitettävästi muista koirista ja uudesta hallista huolimatta, joten loppuajan uskalsin tehdä ilman hihnaa. Meidän poppoon lisäksi treeneissä oli tällä kertaa vain yksi muu koirakko, mutta ohjaajan koirat pääsivät myös tekemään, jolloin meitä oli viisi. 

Huilitauon jälkeen jatkettiin peruuttelulla. Kertulla temppu on hallussa, mutta hiottiin pidempää matkaa ja palkka tulikin heittämällä jalkojen juureen, eikä kädestä. Viime aikoina meillä on ollut harjoittelun alla alustalle peruuttaminen kaartaen ja tötterön kiertäminen pakilla. Niinpä vanhasta muistista Kertun pakittelu meinasi lähteä vinoon. Täytyy kai erottaa nämä ihan omilla käsimerkeillä, ettei suoraan pakittaminen kärsi.

Puolivälissä kaikki pääsivät yhtä aikaa lattialle ja toteutettiin hip hop -hengessä rinki, jossa jokainen sai näyttää yhden liikkeen, jonka muut toistivat. Mielikuvituksen puutteessa valitsin kurren :P Muidenkin liikkeistä Kerttu suoriutui, jopa jalkojen välistä hypystä, vaikka alkuun vain könysi läpi niin koomisesti, että naureskelin vedet silmissä.

Ennen lopputemppuilua jokainen sai improta esityksen niin, että edellinen valitsi aina yllätysmusiikin seuraavalle. Gloria ja Saara olivat ekana ja valitsivat meille oman esityksensä jälkeen musiikin Ameliesta. Jännitin itse, musiikki soi kovalla, yleisö seisoi reunalla katsomassa ja Kerttu meni ihan lukkoon näiden takia tai sitten jostain ihan muusta. Se rauhoitteli haistelemalla (ja saattoi myös huomata herkun muruja lattialla), ignoorasi mut kokonaan ja Kerttumainen into oli poissa niissä liikkeissä, joita saatiin edes tehtyä. Kun esitys loppui ja tehtiin matkalla häkille pujottelu, Kerttu tuli takaisin kuplastaan ja teki hienosti. Nää on näitä mystisiä: välillä teen ja välillä en -juttuja.
IMG_6931
Lopussa Kerttu alkoi yhtäkkiä säikkyä seinään nojaavaa isoa peiliä. Oma kuva ei niinkään hämmentänyt, mutta peilissä näkyvä muiden liikehdintä aiheutti ahdistusta. Se karkasi murisemaan peilille, eikä pystynyt keskittymään, kun koko ajan oli vilkuiltava sitä.

Heti perään Kerttu pelästyi myös halliin tullutta bokseria, joka vahingossa pääsi tervehtimään Kerttua sen ollessa kevythäkissä. Mun oli pakko viedä se pihalle ja vielä ulkonakin se haukkui hulluna joka suuntaan, joten katsoin parhaaksi viedä sen pienen lenkin jälkeen rauhoittumaan autoon. Harmitti, kun Kerttu pääsi säikähtämään ja toivottavasti ei nyt pelkää hallia enempää. Huoh on se kyllä ikuinen ongelmanuori. Ensi kerralla täytyy katsoa rauhallisempi paikka häkille, josta muut eivät kulje ohi.

Naksutin päätti ekoissa reeneissä sanoutua irti, nappi jäi pohjaan ja rusahteli vain. Kauan se kestikin, sillä sain sen synttärilahjaksi varmaan viitisen vuotta sitten, kun Kerttua ei vielä ollut. Hoitokoiralleni sillä naksuttelin. Naksutinaddiktoituneena uusi oli saatava heti ja Mustista ja Mirristä tarttui mukaan ProDogin pinkki naksu. Ääni on hiukan erilainen ja naksaus nopeampi, mutta parin naksauksen jälkeen Kerttu sopeutui tähän uuteen. Toivotaan, että kestäisi edes puolet tuosta ajasta, mitä edellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi!