maanantai 10. lokakuuta 2016

Kuudelta ylös ja kansallispuistoon

Viime kuussa vikojen lomapäivien aikaan tehtiin päiväretki Pyhä-Häkin kansallispuistoon. Pyhä-Häkissä ei oikeastaan ole kuin yksi sopivan mittainen reitti, joka kierrettiin viime vuonnakin kahteen kertaan. Tällä kertaa lähdettiin kuitenkin Kertun kanssa kahdestaan reissaamaan, joten tämä oli kivan tuttu sekä tarpeeksi lähellä. Kuvien lisäksi väsäsin tästä retkestä myös lyhkäisen videokoosteen, jonka löytää postauksen lopusta.

Herätys piippasi ennen kuutta, eikä Kerttu vaivautunut edes pedistä ylös. Seitsemän jälkeen auto saatiin startattua ja kierrettiin Saarijärven Halpahallin kautta ostamassa vähän apetta. Alkumatkasta oli ihan mielettömän hieno sumu (vaikka näkyvyys hiukan kärsi tästä) ja monessa kohtaa teki mieli ajaa tiensivuun ja painua pellolle valokuvaamaan.
Syyskuuta 034
Syyskuuta 052
Syyskuuta 071Syyskuuta 043Syyskuuta 058
Lähdettiin kiertämään Kotajärven polkua keittokatokselle päin, jossa evästin aamukaakaot ja Kerttu kierteli nuotiopaikan noessa eväiden jämien toivossa. Oli tosi piristävää kävellä viileässä metsässä aamusta ja pitäisi kyllä useammin lähteä vastaavalle retkelle.

Vaihtelun vuoksi tehtiin pieni lisälenkki Poika-ahon kruununmetsätorpalle, joka oli ihan uusi tuttavuus. Reitti sinne lähti noin puolesta välin Kotajärven polkua, vajaat kolme kilometriä sinne ja takaisin. Pitkospuuosuuden jälkeen Kerttu poikkesi oravajahtiin. Kurre ehti turvallisesti puuhun (kuten aina) ja töhö jäi vinkumaan ja hyppimään puun juurelle saaliinsa perään.
Syyskuuta 107
Syyskuuta 079Syyskuuta 165
Toinen tauko pidettiin siis Poika-aholla ja se oli niin ihastuttava, harmaata vanhaa puuta ja monia piharakennuksia. Vuokratuvassa on myös mahdollista yöpyä ja  pitää lisätä se ehdottomasti ensi kesän suunnitelmiin. Pihapiiriin kuljettiin lammaslaitumen kautta ja aidan yli oli "rampit", joista Kertunkin joutui kantamaan. 

Tullessa lampaat olivat hengailemassa omassa katoksessaan, mutta lähtiessä ne nököttivät tuijottamassa juuri ylityskohdan luona. Lampaat on Kertulle tuttua juttua, sillä meillä täällä lähistöllä on ollut nyt Kertun jokaisena kesänä citylampaita. Vähän ne kyllä epäilyttää sitä ja mieluummin kulkee nopeasti ohi.
Syyskuuta 120
Syyskuuta 117
"Ilmeeni kun orava pääsee karkuun"
Syyskuuta 141Syyskuuta 149
Tulomatkalla aurinko paistoi tosi lämpimästi verrattuna aamuun ja vastaantulijoita alkoi näkyä yhä enemmän. Muutamia kuvia räpsin, mutta muuten tultiin aika rivakkaa tahtia. Matkaa kertyi kaikkinensa kymmenisen kilometriä ja saatiinhan tuohon myös muutama tunti kulutettua.  Tämän vuoden retkikiintiö ei ole ihan vielä täynnä ja listasinkin tähän alle, minkälaista reittiä olisi vielä mielessä loppuvuodelle, Pääasiassa lähiseuduille ja tällaisia pienempiä reissuja. Katsotaan, miten saadaan toteutumaan.

Hyyppäänvuori, Laukaa
-Niin lähellä, mutta miksei koskaan ole tullut käytyä?
-Maisemapaikka vuoren huipulla

Nyrölän luontopolku, Jyväskylä
-3,6km kierros

Kanavuori, Jyväskylä

Hitonhauta, Sumiainen
-Laukaan Hitonhaudalla käytiin kesän alussa ja ehkäpä käydään valloittamassa samalla kokoonpanolla myös tämä

Etelä-Konneveden kansallispuisto
-Nuotiopaikka käytiin jo viikko sitten katsastamassa
-Seuraavaksi Kalajankierros 4,6km

Leivonmäen kansallispuisto
-Mäyränkierros 5,5km

2 kommenttia:

  1. Ihana video ja hauskan kuuloinen retki teillä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa olikin ja hei tosi kiva, että video kelpasi :) Tuota oli kyllä hauska tehdä (vaikkakin hiukan työlästä) ja tuli taas intoa videoiden tekemiseen. Seuraava videokooste on jo tuloillaan... ;)

      Poista

Kiitämme kommentistasi!