sunnuntai 7. elokuuta 2016

Tanssi mun kanssa

Mainitsin yhdessä aikaisemmassa postauksessa, että heinäkuussa lähdettäisiin mahdollisesti kokeilemaan uutta lajia möllikisoihin, jos vaan mahduttaisiin mukaan. Ja niin siinä kävi, että paikka irtosi, joten 10.7. tanssattiin koreografian tahtiin koiratanssimölleissä. 

 Vielä tätä kirjoittaessa ihmettelen, mikä rohkeuden ja ehkä vähän hulluudenkin puuska muhun tuolloin iski. Koiratanssia ei olla ikinä varsinaisesti kokeiltu, mitä nyt temppuja oon Kertulle pennusta lähtien opettanut. Kaveri piti niin hyvät palopuheet ja jokin innostuksen kipinä heräsi itselläkin, kun sain asiaa hetken makustella. Ihan kiinnostuksesta lähdettiin kokeilemaan. Elämässä pitää välillä heittäytyä tai muuten jää niin paljon kokematta. Tosin kisaa edeltävänä päivänä tuskastelin, miksi ihmeessä piti mennä ilmoittautumaan…
IMG_0319
Kertun kanssa osallistuttiin freestylen starttiluokkaan, jossa koira, eikä omistaja olleet kisanneet virallisissa kisoissa. Meille olisi kelvannut vielä jokin keltanokkien luokka, jossa kumpikaan ei ole kisannut edes mölleissä. Vapaaohjelmassa houkutteli se, että siinä saa vapaat kädet ohjelman suunnitteluun ja muutenkaan Kertun seuraaminen ei ole niin tarkkaa, että HTM eli musiikin tahdissa seuraaminen olisi houkutellut enemmän. 

Musiikiksi valikoitui kaikkien maailman kappaleiden joukosta Robinin Frontside Ollie. Joskus oon vaan miettinyt, että tässähän olisi hauska koiratanssimusiikki. Onhan siinä meininkiä ja myös teeman sai hyvin irti, vaikkakaan sanat eivät ihan täsmänneet. Suunnittelussa rykäisin oikeastaan yhdellä kertaa ohjelmalle rungon, enkä kovin paljon ehtinyt sitä muuttaa. Kaikista suurin ongelma tuli nimittäin ajan kanssa. Koreografia jäi puolitiehen, ei ehditty vetää kertaakaan läpi, eikä edes kokeilla musiikkiin. Lomareissukin osui juuri sopivasti samalle viikolle. Lähdettiin siis lähinnä kokeilemaan improamista yleisön edessä.

Kisa-aamuna herätys soi viideltä ja matkaan lähdettiin tutulla terrierikokoonpanolla. Möllit olivat Akaan DreamTeam-areenalla, jossa oltiin paikalla ensimmäisten joukossa. Tuomarin alkusanojen jälkeen oli noin vartin kehään tutustuminen. Ihan uusi juttu, enkä oikein tiennyt, mitä siinä kuuluisi tehdä. Koreografia oli niin kesken, että sitä oli turha harjoitella, tulisi vaan enemmän paniikki. Siispä naksuttelin Kertulle kontaktista ja se sai jo etukäteen totutella mattoon.
KT möllit2016-07-22_06-31-28
KT möllit 2
Tanssikuvat © Pia Lahtinen
Sitten oli aika aloittaa esitykset. Ja ensimmäisinä vuorossa minä ja Kerttu. Ihanaa. Siinä vaiheessa jännitys iski päälle ja hermostuksissani unohdin jopa meidän rekvisiittana olleen rullalaudan kehän laidalle. Onneksi joku huomasi ja siinä naureskellessa jännityskin vähän purkautui. 

Musiikin pärähtäessä käyntiin Kerttu käänsi ihmetellen päätään, mutta sitten jo mentiin. En tiedä, voiko tuota nyt koiratanssiksi sanoa, mutta kaikkiaan olin tosi tyytyväinen. Alkua olin ehtinyt suunnitella ja se menikin yhtä ylimääräistä pyörähdystä ja Kertun intorähvellystä lukuunottamatta suunnitelmien mukaan. Ja sitä, että oma liikehdintä ei mennyt yhtään musiikin tahtiin. Syytetään siitä mun kehnoa rytmitajua.

Kertosäkeen jälkeen pakka hajosi ja Kerttu rupesi ihmettelemään yleisöä ja kammoksumaan mattoa. Ihan siihen malliin, että matossa olisi ollut jotain ällöä, ehkä jonkun vanhat pissat? Kerttu on vähän hienohelma. Katkos tuossa vaiheessa oli toisaalta ihan hyvä, sillä se oli juuri se kohta, joka oli sumun peitossa. Lopussa Kerttu vielä keskittyi ja saatiin tehtyä jähmeä loppuasento. Videolta huomasin, että pidin taas herkkua kädessä koko ajan. Kumma, miten siitä on niin vaikea päästä eroon. 

Ihan selkeästi meidän esitys oli kaikista alkeellisin, mutta oli ihana kuulla muilta kannustavia ja ystävällisiä kommentteja. Palkintojenjaossa saatiin lappuset, johon oli kirjattu esityksen plussia ja vinkkejä jatkoa varten. Ihan pisti liikuttumaan, miten paljon positiivista oli löydetty meidänkin esityksestä. Mölleissä oli tosi mukava ilmapiiri ja taisin mäkin saada pienen koiratanssikärpäsen pureman. Ihan hyvin voisi kokeilla kehitellä kunnon koreografian ihan virallisia kisoja ajatellen. Mutta uudella musalla ja hieman väljemmällä aikataululla.

-Hyvä kontakti melkein koko ajan
-Rekvisiittaa käytetty monipuolisesti
-Seuraamista voisi vähentää
-Kaunista ohjaamista
-Hyvä tunnelma
-Kehän käyttöön huomiota
-Tassuliike selin= ei näkynyt

14 kommenttia:

 1. Ihan kivan näköistähän tuo on, aina ei mene ihan putkeen eikä tarvikaan, pääasia että on hauskaa!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, tää oli kyllä hauska kokemus :) Ja kiitti kiitti. On se kumma, miten videolla kaikki näyttää aina omaankin silmään paremmalta... :D

   Poista
 2. Hienosti meni, vaikka olitte vasta noin vähän aikaa harjoitelleet! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh kiva kuulla! Ja niinpä, treenimäärään ja aikatauluun nähden oon kyllä supertyytyväinen, vaikkei tuo mikään huippuesitys ollutkaan :D

   Poista
 3. Hyvinhän se meni ;-) Olitte rohkeita kun menitte noin lyhyellä harjoittelulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun ihania tsemppikommentteja, kiitos! :) Ehkä ensikerralla ei edes jännitä niin paljon, kun on jo pohjalle vetänyt yhden näin huonolla valmistautumisella olevan esityksen ;)

   Poista
 4. No nyt tää tuli!:D Olin jo ootellutkin! Hieno dramatisoitu video!;) Nyt virallisiin syksyllä, kun meni kerran noin hienosti!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu eihän tässä mennytkään taas kuin neljä viikkoa XD Mut kiitti, oli niin jännä kokemus, että piti vähän laittaa draamaa videoon ;) Jos marras-joulukuulle löytyis kisat niin voishan sitä ehkä lähteäkin. Sillä ehdolla, että tekin tuutte! :D

   Poista
 5. No vähän hieno startti teillä! Vähän hiomista ja palkattomuus kuntoon niin tehän ootte ihan kisavalmiita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikäh näyttääkö se niin hyvältä! Ite sanoisin ehkä maksimissaan seiskan arvoinen suoritus ja kaukana kisavalmiista :D Nimimerkki "aina kriittinen itelleen". Aattelin jo, että aloittaisin puhtaalta pöydältä uudella ohjelmalla, mut nää teidän kommentit sai pohtimaan, jospa sitä kokeilis parannetulla versiolla tästä. Pitänee miettiä ja kiitti hei kannustuksesta :)

   Poista
 6. Pointsit täältäkin rohkeudesta ja ihanan ilosesta meiningistä! Noin vähällä harjoittelulla oikeen hyvä suoritus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii kiitos Tiia :) Kerttu oli taas ihanasti mukana ja tuomarikin kiitteli hyvää meininkiä. Vaikka omat jammailut meni tosin aika jäykästi, mut ehkä ensi kerralla uskaltaa paremmin heittäytyä! Niin ja sekin, kun miettii, että olisihan tuo voinut huonomminkin mennä. Ei toteutunut kauhukuvat, joita olin miettinyt ennen kisapäivää :'D

   Poista
 7. Tuohan meni ihan hyvin! Ja tykkäsin miten Kertun häntä vaan heilui suurimman osan ajasta :D Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Ei voi olla kuin iloinen, että meni näinkin kivasti. Tuo häntä on kyllä hyvä ja jotenkin sen huomaa vasta videolta! Taisi silläkin ihan hauskaa olla :D

   Poista

Kiitämme kommentistasi!