maanantai 22. elokuuta 2016

Erittäin hyvä ellei täydellinen

Niin kuin joku saattoi kalenterista huomata, 24.7. käytiin tämän vuoden näytelmissä Pihtiputaalla. Cairneja oli ilmoitettu tällä kertaa vain kymmenen, joista narttujen avoimessa oli lopulta ainoastaan yksi Kertun lisäksi. Näyttely oli pieni ryhmänäyttely Pihtiputaan pallokentällä. Mitä pienempi ja rauhallisempi sitä parempi meille. Ainoastaan tavarakojuja jäin kaipaamaan, sillä huoltoaseman pihassa tajusin, että olin unohtanut ottaa namipussin herkuille mukaan. Varasuunnitelmana oli ollut ostaa jokin pieni uusi pussukka, mutta nyt ei auttanut kuin tunkea nakit farkkujen taskuun.
IMG_0720
IMG_0735IMG_0795
Viime vuoden näyttelyssä tuskailin, kun ei ollut pöytää mukana ja jouduin laittamaan Kertun vaikeasti penkin päällä. Nyt onnellisena trimmipöydän omistajana pöytä olisi ollut, mutta laiskana en jaksanut rahdata sitä mukaan. Niinpä taas kökittiin maassa, mutta Kertussa ei onneksi ole pahemmin laittamista.

Kampasin turvelon läpi ja juuri ennen kehää yritin pörröttää otsahapsuja harjalla söpöksi cairnin pääksi aika laihoin tuloksin. Keväällä Kertun päälle tapahtui jokin mystillinen kaljuuntuminen. Kummankaan korvan juuressa karva ei kasvanut ja siinä oli pitkään kaljut läntit. Myös muu karva päässä oli yhtä elotonta hapsua. Nyt viimein päässä on ihana karkea sänki hyvää vauhtia tulossa, mutta näyttelylookkiin olisi kaivattu kuukausi tai parikin lisäaikaa. Siitä huolimatta kasvattaja sai taiottua Kertusta jälleen kerran supernätin paketin. Kiitos taas paljon!

Tuomarina oli Mäkinen Maija ja Kerttu pääsi kilpasiskoista ekana näytille. Alussa oli ollut puhetta, että käytetään vain puolta kehää, mutta minä en tajunnut kuunnella ja posotin pokkana väärästä kohtaa. Olin vähän hukassa. Pöydän edessä tuomari komensi yllättäen lainaan herkkua, kun Kerttu ei kiinnostunut vinkupallosta ja pöydällä hän löysi järkyttyneenä punkin Kertun kuonosta. Lisäksi saatiin kävellä kehää ympäri niin monta kertaa, että rupesi ihan naurattamaan, että jaa vieläkö. Hyvin tapahtumarikas kehäkäynti.
IMG_0744
IMG_0779
IMG_0778
Yksilöarvostelusta nousi odotetusti sininen lappu eli erittäin hyvä ja kilpailuluokassa Kerttu sijoittui automaattisesti kakkoseksi, kun toinen sai erinomaisen. Siitä huolimatta tämä on Kertun paras kilpailuluokan sijoitus ikinä. Ehkä tähän on hyvä lopettaa. Olihan tämä ihan Kertun tasoinen suoritus ja arvostelukin Kertun näköinen. Puutteet on aina lähes samat ja neljän EH:n suoraan tuskin tulee sen kummempaa muutosta. Ainakaan parempaan.

Kahta näyttelyä olin kaavaillut tälle vuodelle ja vielä viimeisenä ilmoittautumisiltana emmin, pitäiskö kuitenkin käydä vielä Äänekosken ryhmis. Pitäydyin päätöksessä ja annoin ilmoittautumisen sulkeutua. Veikkaan tosin, että taas ensi vuonna löydän itseni selailemasta tulevia näyttelyitä. Tässä on jotain koukuttavaa, vaikkei edes koskaan ole sen kummempaa menestystä tullut.

 AVO-EH, AVK2

"4v. Feminiininen narttu, jolla hyvä koko ja mittasuhteet. Narttumainen pää. Litteä kallo. Hyvin kiinnittyneet korvat, jotka voisivat olla pienemmät. Hyvät silmät ja purenta. Pysty lapa. Hyvä runko. Sopivasti kulmautunut takaa, hyvä luusto ja käpälät. Hyvä karkea karva, hyvä häntä. Hieman luisu lantio ja takaliike jää rungon alle.  Löysät kyynärpäät. Liikkeessä aavistuksen takakorkea. Hyvä käytös. Selässä pehmeyttä"
IMG_0747
IMG_0800IMG_0796

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi!