maanantai 30. toukokuuta 2016

Ensimmäinen. Toinen. Ja kolmas

Viimeisiä toukokuun päiviä viedään! Melkoista hullunmyllyä on ollut nämä viime päivät, sillä tämän viikon lauantaina koittaa koko lukion huippuhetki eli lakkiaispäivä. Kevään yo-arvosanat tuli takaisin parempana kuin mitä kokeiden jälkeen olisin arvannut. Äidinkieli E, lyhyt matikka E ja enkku C.  Oon kyllä supertyytyväinen. Muutamia juhlavalmisteluja täytyy vielä laittaa kuntoon tällä viikolla, mutta aika lailla alkaa olla kaikki reilassa. Nyt vaan pidetään peukkuja, että tulisi nätti juhlasää. Tämmöiset kesäkelit, kun pysyisi niin kyllä kelpaisi.

Pari viikkoa sitten tuli myös sotelin esivalintakokeen tulokset. Koe meni yllättävän kivasti ja omat pisteet riitti sekä fysioterapeutin että sairaanhoitajan varsinaiseen valintakokeeseen, jotka molemmat on ensi viikolla. Hakijoista karsitaan kuitenkin vielä kummassakin kaksi kolmasosaa pois, joten ei voi tietää, onko mulla luvassa ensi syksynä opiskelupaikka vai välivuosi.

Terveyskasvatuksen kanssa sen sijaan kävi vähän tyhmästi, sillä sen valintakoe olisi ollut samaan aikaan sairaanhoitajan kokeen kanssa. Koepäivää/aikaa ei saanut siirrettyä, joten toisesta oli pakko luopua ja tällä erää ammattikorkeakoulu vei pisteet kotiin. Muutenkin sinne oli niin pienet mahdollisuudet päästä, lukeminen laahasi pahasti, enkä tiedä, olisiko se ollut oma juttu. Joten ehkä parempi näin.

Joku aika sitten mainitsin meidän toukokuun tulevista rally-kisoista ja ehkä kiinnostaa kuulla, miten niissä kävi. Siispä tässä kilometri-kisapostaus!

7.5. pakattiin kimpsut ja kampsut hyvissä ajoin aamulla ja lähdettiin kahden terrierin voimin kohti Kuopiota. Meidän ekan rallykisan tavoin tälläkin reissulla oli hiukan katastrofin aineksia ilmassa... Liikenteessä sattuu ja tapahtuu ja eksyminen uudessa paikassa taitaa olla pikemmin sääntö kuin poikkeus. Pienellä säätämisellä ja järkeilyllä kisapaikka löytyi ja vielä ihan aikataulussa.
IMG_8126
Kisat järjestettiin Kuopion Viiksiareenalla. Ennen kisoja mulla oli pieni hermoromahdus lähellä, kun luin kisakirjeestä, ettei hallissa saanut olla kuin kisaava ja valmistautuva koira. Hyvä käytäntö, mutta Kertun kanssa olin nimenomaan laittanut sen varaan, ettei uusi halli jännittäisi, kun saataisiin totutella siihen etukäteen omassa häkissä. Kisapaikalla oli ihan älytön helpotus, kun halli olikin tavallaan avoin edestä ja oviaukolla/rajatulla eteisellä sai vähän totutella paikkaan. Kertun kanssa oltiin ensimmäisessä alokkaan ryhmässä ja lähtövuorossa ekana. Niinpä sain vielä luvan tuoda Kertun odottamaan meidän vuoroa halliin mun rataan tutustumisen ajaksi.

Kisapäivälle sattui toukokuun alun pahimmat helteet ja sen takia koiria ei kyllä paljon uskaltanut pitää autossa. Pistettiin boksit pystyyn hallin varjoiselle reunalle ja Kerttu sai pitää välillä viileää rättiä niskassaan. Rataan tutustumisen ajan Kerttu sai odotella Saaran kanssa hallin reunalla. Tuomarina kisassa oli Tytti Lintenhofer ja radalla oli 15 kylttiä. Pahimpina sudenkuoppina ehkä 270º ja 360º käännökset vasempaan sekä pujottelu edestakaisin juosten. En tajunnut ottaa radasta kuvaa, mutta ehkä sen videolta näkee suurin piirtein.
IMG_7883IMG_7861
Kävin radan pariin kertaan ja palasin innosta hyppivän koiran luokse. Tehtiin temppuja ja pientä seuraamispätkää, kunnes tuomari oli valmiina. Kerttu oli niin iloinen ja pysyi kivasti mukana. Tekonurmi ei herättänyt juuri tunteita ja kontakti pysyi hienosti. Vasempaan käännöksissä oli arvaten pientä hapuilua ja joudutiin uusimaan 270º käännös, kuten ekoissakin kisoissa. Takapään käyttöä ei olla harjoiteltu melkeinpä yhtään, Kerttu edistää usein tuossa liikkeessä ja itse taas astun helposti sen tassuille, kun yritän saada koko paketin kääntymään oikeaan suuntaan. Parissa kohtaa jalka vähän kopsahti Kerttuun, mutta onneksi ei pahemmin ja matka jatkui. 

Tällä kertaa ajattelin tehdä ratasepustukset listana, jota oon joissain blogeissa nähnyt. Ja suorituksen näkee tietty myös videolta.

Lähtö 
1. Istu 
2. Hitaasti 
3. Normaali vauhti 
4. Täyskäännös vasempaan 
5. 360º oikeaan 
6. Liikkeestä maahan 
7. 270º käännös oikeaan 
8. Istu, maahan 
9. Istu, kierrä koiran ympäri 
10. Täyskäännös oikeaan -1p puutteellinen yhteistyö (jäi tuijottamaan ovelle) 
11. Koira eteen, oikealta sivulle istu -1p vino (eteentulo vino) 
12. 360º vasempaan 
13. 270º käännös vasempaan -3p uusiminen (käännös oli vaikea ja istui välissä, joten otettiin uusiksi)
14. Juosten 
15. Pujottelu edestakaisin -1p talutin, -1p puutteellinen yhteistyö (juoksua ei olla harjoiteltu ja meno oli vähän holtitonta) 
Maali 

Radan jälkeen jännättiin tulostaulun luona ja sinnehän ilmestyi pian pisteet 93. Niin upeeta!! Rata meni omasta mielestä tosi hienosti ja Kerttu se vaan aina osaa yllättää. Eipä siinä nyt mitään pahempia virheitä edes ollut. Ennen reissua en uskaltanut oikeastaan odottaa mitään ja tuo oli kyllä ihan jackpot! Tulomatkalla pysähdytiin vielä kahvipaikka Koskelossa jäätelöllä ja Kerttu sai popsia herkkupussin tyhjäksi ja maistaa hiukan vohvelia.
15.5. eli viikko Kuopion kisoista lähdettiin Jyväskylään ja viimeistä hyväksyttyä tulosta hakemaan. Kisat järjestettiin Aholaidan kentällä. Viime keväänä/kesänä käytiin samaisella kentällä parit rallymöllit, joten paikka oli entuudestaan tuttu. Kisojen alla vahtasin säätiedotetta 24/7 ja toivoin, että tulisi edes kohtalainen sää. Hellettä pelkäsin, mutta yllätys yllätys saatiinkin sitten sadepäivä. Pidin sormia ristissä, että sää muuttuisi parempaan, mutta kisa-aamuna vettä tuli taivaan täydeltä. Ei auttanut kuin ottaa vedenpitävää vaatetta mukaan ja toivoa, ettei suoritus menisi ihan plörinäksi sateen takia.

Meillä taisi olla kerrankin tuuria matkassa, sillä kisapaikalla sade väheni ja pikku hiljaa alkoi kirkastua. Iltapäivää kohden muuttui vähän sateisemmaksi, mutta pahin kaatosade osui aika täydellisesti tauolle alokkaan luokkien väliin. Kertun kanssa oltiin taas ekassa alon ryhmässä, mutta tällä kertaa vasta kymmenentenä. Ennen radan alkua hengailtiin vähän kentän lähistöllä, Kerttu sai totutella tunnelmaan ja jonkin verran ennen omaa vuoroa hain häkin kentän reunaan ja Kerttu pääsi sinne rauhoittumaan.

Rata oli tällä kertaa kymmenen kyltin mittainen eli viisi kylttiä lyhyempi kuin Kuopiossa. Mutta toisaalta tässä ei ollut vauhdinmuutoskylttejä ja pujottelulla edestakaisin sekä spiraalilla tuli lisää pituutta. Tuomarina toimi Hannele Pirttimaa. Rata oli kivan selkeä, mutta käytin silti hyvin aikaa sen kuivaharjoitteluun, kun kerrankaan ei ollut kiire valmistelemaan koiraa.
IMG_8089IMG_8026
IMG_8069
Ilmeet
Tytöillä seuruuilmeet kohdillaan
Edellisen koiran lähdettyä radalle otin Kepun mökistä. Vähän meinasi keskittyminen herpaantua, mutta ihan luottavaisin mielin mentiin lähtökyltille. Heti ekana kylttinä oli istu-maahan, jossa ei yleensä ole mitään ongelmaa. Yritin näyttää reilulla käsimerkillä maahan, mutta Kerttu käsitti, että nyt lätkitään yläfemmaa. Se vaan huitoi ja huitoi, eikä millään meinannut mennä maahan, vaikka kokeilin välillä toisellakin kädellä. Kauhea, kun rupesi naurattamaan ja saatiin pieni pellenumero aikaan, mutta lopulta onnistui. Mietin vähän pitäisikö uusia, mutta annoin olla.

Tälläkin radalla oli meidän ongelma eli 270º käännös vasempaan, mutta älysin tehdä sen vähän laajempana ja hienosti meni. Hajut kiinnosti Kerttua kentällä vähän turhan paljon. Radan lopussa mulla oli ääni ihan käheänä, kun olin kimittänyt koko radan kehuja ja muuta, että Kerttu pysyisi mukana. Videolta katsottuna ei Kerttu ihan niin pahasti haistellut kuin miltä radalla tuntui. Pujottelussa ja spiraalissa melkeinpä ainoastaan. Juuri kehänauhan kohdalla mulla meinasi mennä käsi taskuun ihan ajattelematta. Pelkäsin, että siinäkö se hylätty sitten tuli, mutta onneksi ei sentään. Jännä, kun sen kuitenkin tietää ja on iskostanut päähänsä, mutta se vaan jotenkin meinaa tulla niin automaattisesti.

Lähtö
1. Istu, maahan -1p kontrollin puute, -1p kosketti henkilöä (Huitoi yläfemmaa ja osui samalla käteeni. Eipä kannattanut uusia!)
2. 270º käännös vasempaan
3. Koira eteen, oikealta sivulle
4. Pujottelu edestakaisin -1p talutin, -1p puutteellinen yhteistyö (lähti kesken kaiken hajulle)
5. 270º käännös oikeaan
6. Koira eteen, vasemmalta sivulle, istu
7. Istu, kierrä koiran ympäri -1p puutteellinen yhteistyö (haisteli maata ja melkein nousi)
8. Spiraali oikealle -1p puutteellinen yhteistyö, -1p talutin (ne hajut...)
9. Askel oikealle
10. 360º oikeaan
Maali
IMG_8447
Meidän tuloksessa oli pieni sekaannus ja ensiksi meille oli merkattu 96p. Jotenkin mulla oli ihan semmoinen tunne, että pakko olla merkattu väärin, sillä Kerttu kuitenkin haisteli jonkin verran. Kilpailukirjojen jaossa pisteet olikin korjattu ja saatiin loppujen lopuksi 93p. Virheitä sattuu ja onneksi sentään ei ollut nollaksi muuttunut. Se ois voinut kirpaista hiukan, kun ensin ehti jo innostua ja sitten tuleekin hylätty!

Joka tapauksessa meidän rata riitti siis kolmanteen hyväksyttyyn tulokseen ja tuloslomakkeen mukana saatiin pieni, mutta meille ihan älyttömän isosta saavutuksesta kertova mitali. Eli nyt täällä asusteleekin sitten RTK1 Cairnclan's Gabriella. Yksi virstanpylväs saavutettu ja seuraavaksi meitä kutsuu sitten avoin luokka. Liikkeitä ruvetaan pikku hiljaa opettelemaan ja ehkä sitten syksyllä palataan kisojen pariin. Saa nähdä.
IMG_8109IMG_8190
IMG_8153b
Parhausterrieri ♥

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitoos!! Nyt tekin pian starttaamaan Paven kanssa :D

   Poista
 2. Onnea hyvistä yo-tuloksista ja RTK1 tittelistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! Oon kyllä superiloinen kummastakin :)

   Poista
 3. Onnea rtk1 ja yo-tuloksista! Sulla on mennyt tosi hyvin. Mulla jäi lakki saamatta, mulla tippui äikkä ja venäjä yli numerolla alaspäin, ja matikan raja nousi kahdella posteellä.. No, syksyllä uusi yritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oon kyllä superylpeä tuosta turrista. Ja ehkä vähän kans itestäni ;) No voihan kettu, tosi harmi. Toi on kyllä raakaa peliä ja vielä, jos pisteet tippuu siinä kriittisellä rajalla. Mullakin tää oli ainut kerta, kun säilyi arvosanat just sillä "paremmalla puolella"... Noh uuteen nousuun ja voihan tuossa sivussa sit tehä jotain työtä niin saa käytettyä hyödyksi! Tsemppiä :)

   Poista
 4. Tosi hyvin meni yo-kokeet! Onnea valkolakista :-)
  Mullakin on haaveena lähteä opiskelemaan fysioterapeutiksi. Millainen pääsykoe sinne oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja yllättävän hyvin kyllä meni, kun vertaa siihen, miltä kokeiden jälkeen tuntui :) Hei kiva kuulla, että sulla ois sama paikka mielessä. Toukokuun alussa tästä oli siis sähköinen esivalintakoe, joka tehtiin ihan kotoa käsin koneella. Tätä systeemiä testattiin tänä vuonna ekaa kertaa, niin en sit tiiä, onko jatkossa samanlainen vai erilainen.

   Siinä oli joku ehkä puolentoista tunnin aika ja neljä osiota: ennakkomateriaaliin pohjautuva, matikka, äikkä ja enkku ja niistä sitten monivalintakysymyksiä. Ja mulla tää yksi koe oli tavallaan molempiin (sairaanhoitaja & fysio). Mun mielestä aika simppeli, mut kuitenkin pisterajat oli aika korkeat eli paljon karsittiin jo tässä vaiheessa.

   Viikon päästä on sitten se "varsinainen valinta", johon ei oo enää mitään matskua. Ainakin Jyväskylän ammattikorkeassa (en oo varma muista) on yksilöhaastattelu, kirjallinen osio ja liikunnallinen ryhmätilanne. Sen enempää en vielä tiiä, ensi viikolla sitten selviää, apua :P En oo varma, onko tää ihan mun unelma-ammatti, mut ainakin tällä hetkellä sellainen, mikä eniten kiinnostaisi! Tulipa hirveä sepustus, mut jospa vähän selvensi :D

   Poista
 5. Tikkakosken porukat on kunnioituksesta ja ylpeydestä soikeina <3
  Upeaa yhteistyötä, Paula ja Kerttu!
  Ja lämpimät onnittelut valkolakista ja hienosti menneistä kirjoituksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teijän tuki ja tsempit merkkaa meille älyttömän paljon <3 Oon onnellinen siitä, miten Kerttu nauttii, kun pääsee tekemään yhdessä. En ois vielä pari vuotta sitten uskonut, että päästäisiin näin pitkälle! Ja kiitos, tää taisi olla oikea onnistumisten kevät :)

   Poista
 6. Onnea uudelle yolle ja hienoista rallytuloksista! Jokseenkin tutunnäköinen tuo Kuopion halli, kun käydään siellä aksaamassa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!! Oho onpas kiva sattuma ja nyt, kun tarkemmin muistelen niin on tuota hallia tainnutkin näkyä sun videoilla :D Tykkäsin kyllä, vaikka vähän oli vaikea löytää sinne, heh...

   Poista
  2. Onneksi olkoon RTK1 tuloksesta ja kirjoituksista �� Pitkästä aikaa tuli mieleen oletteko käyneet rallaamassa ja olettehan te. Hyvä että pääsit yli pahimmasta kisajännäämisestä, tai ainakin pienesti jäänyt koukkuun. ��

   Poista
  3. Hih kiitos hurjasti <3 Täältä on kätevä käydä kurkkimassa meidän touhuja, vaikka välillä ei meinaa pysyä ihan ajantasalla nämä päivitykset. Ja kiva, kun nyt on kans KoiraNettiin saatu päivitettyä alkuvuoden tulokset. On hauska aina kattoa, miten muilla on mennyt :)

   Tuo on kyllä totta. Vieläkin on tietty sellainen pieni jännitys, mut ei enää oo esteenä, ettei uskalleta lähteä. Tai en tiiä nyt kun avoimeen pitäisi jatkaa, mutta ehkä, kun siitä ekasta taas selviää niin lähtee rullaamaan... :D

   Poista
 7. http://harrastushaukku.blogspot.fi/2016/06/linkkaa-blogisi-suosikit.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kiva, kun meidät oli mainittu! Ja hei kiitos, kun kävit linkkaamassa tänne :)

   Poista

Kiitämme kommentistasi!