lauantai 9. tammikuuta 2016

Viimeisen kerran mölli-ALO

Nyt olisi aika valoittaa hieman meidän viime aikojen rally-tokokuulumisia. Loppuvuodesta suuremmat treenailut jäi melko vähäiselle ja taidettiin vaan ihan pari kertaa käydä kunnolla kentällä ralleilemassa. En tiedä, mikä siinä on, mutta jotenkin se on aina vaan niin työlästä lähteä. Varsinkin nyt, kun meidän vakikentälle rakennetaan konttikylää ja pitäisi lähteä kauemmaksi ajelemaan. Ohjatut treenit lämpimässä hallissa olisi kova sana, mutta harmillisesti omalla paikkakunnalla ei vedetä mitään rally-tokotreenejä, eikä liioin ole halliakaan. Mutta kesällä, kun on hyvin aikaa, saatetaan lähteä vähän matkan päähän ainakin kurssille (AVO?) ja ehkä hakea jotain säännöllistä ryhmää, jos hyvin käy.

Kotona ja pihassa ollaan harjoiteltu kuitenkin pieniä yksittäisiä juttuja, perusasennon paikkaa, tiiviimpiä käännöksiä sekä eniten vaikeuksia tuottavia liikkeitä, kuten liikkeestä maahanmenoa. Nyt ehkä hieman tuntuu, että olisi sittenkin voinut treenata enemmän. Nimittäin tämän viikon sunnuntaina (huomenna!) suunnataan Jyväskylään meidän ekoihin virallisiin rally-tokokisoihin. Hassua, eihän siitä ole edes kauaa, kun harmiteltiin marraskuussa peruuntuneita kisoja.  Sillon tuntui, että tammikuuhun on pitkästi aikaa ja hyvin ehdittäisiin treenailla paketti kuntoon...

Viime viikolla saatiin kisakirje ja pari päivää myöhemmin vielä lähtölistat. Kertun kanssa ollaan ekassa alokkaan ryhmässä ja lähtöjärjestyksessä heti kolmantena. Kauhea, kun avasin tiedoston sydän pamppaillen, sillä en olisi kestänyt, jos oltaisiin oltu aivan ensimmäisenä. En nyt tiedä, onko kolmantena sen parempi, mutta ainakaan ei tarvitse kauaa odotella, kun se on jo ohitse.  Pakko myöntää, että pelkkä ajatteleminen saa perhoset lentelemään vatsassa. On se outoa, eihän tämä kuitenkaan sen kummempi ole kuin möllikisat, mutta jotenkin sana virallinen tekee tästä kahta kauheamman.
Kuvasia -15 012a
Kuvasia -15 027
Ennen joulua käytiin PopDog ry:n rally-tokomölleissä. Päästiin harjoittelemaan kisasuoritusta vielä viimeisen kerran ennen virallisia ja samalla saatiin tutustua halliin, jossa myös sunnuntain kisat järjestetään. Nyt toivottavasti Kerttu käyttäytyy reippaasti, kun on tuttu halli ja muistaa, että tää oli se paikka, jossa tehdään hommia. Kertun kanssa osallistuttiin mölliluokkaan. Tosin ilmouttautumisen jälkeen aloin miettiä, että ehkä olisi ollut fiksumpaa osallistua oikeaan alokkaaseen. Ratapiirrustukset pääsi näkemään ennen luokkien alkua ja mölliluokka ei onneksi ollut liian yksinkertaisen näköinen. Halusin kuitenkin saada todenmukaista kuvaa siitä, missä vaiheessa me ollaan. Kylttejä oli kahdeksan ja rata oli muuten melkein samanlainen kuin varsinainen alokasluokka, mutta kaksi kylttiä vähemmän.

Ennen mölliluokkaa käytiin läpi voittaja ja avoin, mutta Kerttu jaksoi hyvin odotella, kun oli oma kevythäkki mukana. Kerttu oli ihan hirveän reipas, ei stressannut tai rähissyt toisille ja odotti pirteänä omaa vuoroaan. Edes musta berni ei hätkäyttänyt sitä, mistä olin ihan älytömän ylpeä. Jännä, miten mätsäreissä ja kisoissa osataan olla hienosti, mutta toisin käy lenkkipoluilla...

Mölliluokan rataantutustuminen oli tosi hyödyllinen kokemus. Tuomari kertoi mm. kylttien suorituksista sekä yleisimmistä virheen paikoista ja oli kyllä mahtavaa saada viime hetken selvennykset ennen virallista kisaa! Kertun kanssa ruvettiin valmistelemaan rutiinien mukaan vähän ennen omaa vuoroa. Ja Kerttu oli taas kerran satasella mukana. Mä en ymmärrä, mikä siinä on, että kisoissa Kerttu jotenkin vetää ihan älyttömällä innolla. Ei se koskaan ole noin innoissan kotona... :D Toisaalta pitää katsoa, ettei suoritus mene säheltämiseksi.
Kuvasia -15 043aKuvasia -15 015a
Radalla ei ollut oikeastaan ongelmakohtia ja tuntui, että rata loppui ennen kuin se oli edes kunnolla alkanut. Kerttu pysyi hyvin mukana ja omassa kohtaa. Kontakti katkeili välillä ja parissa kohtaa seuruu meni pienellä pomppulaukalla. Askel oikea mun on aina tosi vaikea sovittaa omiin askeliin ja myös nyt se meinasi jo mennä suorituspaikan ulkopuolelle. Käsiapuja käytin reilusti ja aika lyhyt ja helppo ratahan tuo oli. Mutta oon älyttömän ylpeä, että Kerttu ei haistellut kertaakaan tekonurmea ja meni koko radan ilman välipalkkaa! Ja tuo Kertun into tekemiseen oli vaan taas niin upeeta.

Palkintojen jako aloitettiin matalimmista pisteistä ja aivan yhtäkkiä tuomarilla oli kädessään enää yksi ainut paperi. Vähän kyllä rupesi epäilyttämään, jos meidän lappu oli vaikka hukkunut, mutta pian meidät kutsuttiin hakemaan arvostelulomake tapustusten saattelemana. Mölliluokan 1.sija, täydet 100 pistettä ja kaiken kukkuraksi vielä tuomarin suosikki. Olin niin järkyttynyt, etten meinannut saada edes hymyä aikaiseksi. Ei voi muuta sanoa kuin että aika täydellinen päätös mölliluokan kisoille. Kerttu osaa ja minäkin osaan ainakin välillä. Nyt oikeasti sitä luottamusta kehiin. 

Palkinnoista löytyi pokaali, Merkkari reppu ja tosi tyylikäs "se oli sun viimeinen banaani" -pipo. Vähän meni kyllä ihmetellessä, mitä se oikein tarkoitti. Mainosten perusteella ilmeisesti treenijuoma kampanjapipo...? :D Mutta ihan hieno silti. Nyt ainakin on treenikamppeet on kunnossa! Lisäksi ihana vinkuva ja rapiseva kanapehmo, joka on Kertun mielestä paras lelu, mitä sillä on ikinä ollut. Yleensä Kerttu ei edes leiki leluilla, mutta tällä se leikkisi vaikka joka päivä. Palkintokuvien jälkeenkin lähti hirveä ralli pihalla käyntiin.
Joulukuu -15 194
Mölli-ALO 1.sija, 100p ja tuomarin suosikki.
Joulukuu -15 202Joulukuu -15 219a

18 kommenttia:

 1. Onnea teille viralliseen rallykokeeseen ! Vitsit kun tekee itsekkin mieli päästä jo pikkuhiljaa kisaamaan (":

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, sitä tarvitaan! Oi mahtavaa, että teilläkin on rallykisat mielessä, nyt vaan pian ilmoittautumaan Wiksun kanssa :D Mullakin on hirveä kisainto päällä, mut saa nähdä, onko enää huomisen jälkeen... ;)

   Poista
 2. Vautsi! Tosi onnistunut suoritus teillä! Hyvillä mielin voit kyllä kisoihin lähteä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau kiitos! Nää möllit antoi kyllä hirmusti lisää luottoa tekemiseen. Jotenkin tuli sellainen ahaa-elämys, että ehkä meistä sittenkin on tähän. Silti kyllä jännittää huominen ihan älyttömästi... :D

   Poista
 3. Voi että toinen teki kivasti ja onnea tuloksista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ihana kuulla! Jotenkin ite näen aina nää meidän suoritukset samanlaisena tallusteluna, niin on kiva kuulla muidenkin mielipidettä :) Ja kiitos paljon, tulokset oli kyllä melkoinen yllätys!

   Poista
 4. Tsemppiä virallisiin kisoihin! :) Tosi kivan näköistä menoa teillä radalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, kiitti kannustuksesta :) Nää teidän tsempit oli kyllä tosi suuri juttu meille. Näillä lähdetään hakemaan hyväksytty tulos kotiin! Jos ei muuta, niin ainakin intoa ja yritystä tuossa suorituksessa oli :'D

   Poista
 5. Tosi hyvä suoritus videolla! Onnea virallisiin kisoihin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kiitos hirmusti sullekin! Ja upea kuulla lisää positiivista palautetta :D Nää teijän kommentit saa aina niin hyvälle tuulelle :')

   Poista
 6. Vautsi, tosi hyvältä näyttää tossa videolla! Kerttu tekee ihanan iloisesti koko radan. :) Toivottavasti teiän tänpäiväiset kisat meni myös hyvin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, kiitos paljon! Intoa kyllä piisasi ja yllättävää (mutta hienoa), että sitä riitti radan loppuun asti :D Jep, eilinen oli kyllä melkoinen kokemus... Mut saatiinpa kuitenkin ekat kisat korkattua ;)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Voi että, kiitos sullekin! Tämmöistä intoa ja iloisuutta kun saisi suorituksiin jatkossakin... :D

   Poista
 8. Olipa tosi hyvän näköinen suoritus! Onnea ja tsemppiä virallisiin kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, kiitos paljon! Hih nää tsempit tulee kyllä tosiaan tarpeeseen :) Aika hyvin mä nykyisin luotan, että Kerttu osaa, mut aina saa pelätä, että mä ite meen sössimään hyvän suorituksen... :D

   Poista
 9. Ihanan näköistä menoa. Onnea sitten virallisiin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti hurjasti! Tämmöisillä kannustuksilla on kyllä mahtavaa aloittaa viralliset kisat :) Parit olisi keväälle tulossa, mut saa nähdä, miten keretään.

   Poista

Kiitämme kommentistasi!