torstai 3. joulukuuta 2015

Luukku 3: Hetken verran oli talvi

Toissa viikonloppuna saatiin myös meille kunnon ensilumet. Vielä perjantaina lumi tuli pelkkänä räntänä, mutta sunnuntaihin mennessä maa oli paksun lumikuorrutuksen peitossa. Oli kyllä niin ihanan näköistä ja maisema oli vetäisty ihan kuin jostain keskitalvelta. Aamulla Kerttu meni lumesta ihan sekaisin ja juoksi pihaa edestakaisin ihmeissään. Lumipallot oli vieläkin ihan paras juttu ja lumikasassa kaivelu tulee heti hyvänä kakkosena. Lumesta ei harmi vain ollut iloa kovin pitkäksi aikaa, sillä nyt siitä ei ole kuin rippeet jäljellä. Toivotaan nyt, että saataisiin edes valkea joulu.

Saman viikonlopun sunnuntaina suunnattiin Kertun kanssa lumisille metsäpoluille reippailemaan. Suunnitelmat meni pariin kertaan uusiksi ja lopulta päädyttiin retkelle Tärttämäen maisemiin. Samalla viikolla oltiin jo kerran käyty tuolla lenkillä koirien kanssa, mutta silloin ilta pääsi yllättämään ja lenkki mentiin otsavalon kajossa. Nyt retkessä oli niin eri fiilis, kun oli valoisaa ja lunta joka paikassa, ettei reitti edes tuntunut samalta. Kerttu oli onnessaan, kun pääsi taas vaihteeksi metsäpoluille juoksentelemaan ja hyppi lumessa hirmuisella vauhdilla eteenpäin.
Marraskuu -15 186
Kiivettiin reitti mäen huipulle ja voi että maisemat oli kalliolta upeat. Puut oli ihan lumen peitossa ja joka paikka oli ihan valkoisenaan. Melkein kuin olisi tullut lappiin. Reissulla pääsin testailemaan, millaista kuvaaminen olisi hieman pidemmällä objektiivilla. Tällä hetkellä kameralle löytyy siis vain tuo kittiputki ja pikku hiljaa on alkanut houkuttaa uusi varustus kuvauskalustoon. Niinpä kaverilta saatiin testiin Canonin 70-300mm objektiivi, johon tykästyin heti ensimmäisten kuvien jälkeen. Tuntui ihan omalta, kun objektiivissa oli enemmän polttoväliä. Varmaan perua vanhan ja uskollisen olympuksen ajalta, jossa zoomia tuli käytettyä erittäin ahkerasti.

Ensimmäisten kuvien jälkeen kameralle tapahtui jokin mystinen huurustuminen. Linssiä epäilin, mutta silloin en kyllä nähnyt siinä mitään erityistä vaikka kuinka kääntelin ja tihrustelin. Niinpä ajattelin, että sisuksiin oli päässyt kosteutta tai jotain ja annoin kuvaamisen siltä erää olla. Jälkikäteen ajateltuna taisi sittenkin olla se linssi, mutta saatiinpahan sentään pari onnistunutta otosta reissusta mukaan.
Marraskuu -15 176a
Herkku kiitos.
Marraskuu -15 180
Marraskuu -15 204a
Ja niin saapui huuru... :P
Lopussa pidettiin vielä pieni eväshetki lumisen pöydän ääressä. Kertullekin oli omaa evästä mukana ja ne hotkaistuaan se tuli jalkoihin hytisemään. Yhtään ei voinut pysähtyä, kun Kertulle iski kylmyys, vaikkei pakkasta edes ollut kovin paljoa. Täytyisi tosiaan harkita sitä takkia Kertulle ennen Tammikuun pakkasia. Muuten siinä ei olisi mitään ongelmaa, mutta jos Kerttu saa neliraajahalvauksen jo valjaista tai heijastinliivistä, niin entäs sitten manttelista. Haalarista nyt puhumattakaan.

Alkuviikosta käytiin vielä pariin kertaan metsässä lenkillä ennen lumien sulamista. Tykkäsin kyllä niin paljon, kun koko metsä oli ihan lumen peitossa ja heti oli jotenkin virkeämpi olo molemmilla. Nyt ulkona on taas niin synkkää, ettei oikein huvita edes lähteä metsään lenkille. Objektiivi pääsi taas kokeiluun ja voi voi kyllä rakkaus senkuin syventyi! Oma objektiivi tuntui ihan tyngältä tuon jälkeen, vaikka niska kyllä huokaisi helpotuksesta. Nyt ainakin on selvillä, mitä pukilta kenties tänä vuonna toivotaan...
Marraskuu -15 271
Marraskuu -15 008
Marraskuu -15 258a
Marraskuu -15 254

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi!