lauantai 12. joulukuuta 2015

Luukku 12: Terveiset Korvatunturille

Joulu lähestyy päivä päivältä ja niinpä kalenterin luukusta 12 löytyy meidän lahjalista pukille. Pitäähän sitä nyt ehtiä laittaa toivelista menemään kohti joulupukin pajaa ennen kuin on liian myöhäistä ;) Viime vuonna Kerttu sai kertoa itse omista toiveistaan ja sovittiin, että toteutetaan lahjalista myös tänä vuonna samaan tapaan. Joten eipä aikailla ja päästetään Kerttu ääneen! 

Tervepä terve kaikki lukijat, täällä minä oon taas ruudun takana vauhdissa! Omistaja toivoi, että mä tulisin taas kertoilemaan teille meidän (korjaan minun) joulutoiveista. Aluksi olin vähän, että viitsinkö vaivautua, sillä kyllähän kaikki kuvasta näkee, mitä se esittää. Mutta aattelin sitten kuitenkin suostua, sillä onhan tää hauska edes kerran vuodessa päästä tänne kirjoittelemaan. Ja koska edelleenkin mähän täällä oon se päähenkilö. Ei tuo omistaja, joka kurkkii tuolla ovenraossa, etten vaan kirjoita tänne mitä sattuu. Vaikka onhan sekin ihan hupaisa tyyppi. Ja ainakin osaa ostaa aina hyviä herkkuja.
1. Osa näistä toiveista on osittain omistajan valitsemia ja lista ois voinut kieltämättä olla hiukan erilainen, jos mä oisin ite saanut koota tämän... No mutta höpinät sikseen ja itse toiveisiin. Ensimmäisenä listalta löytyisi siis uusi aktivointipeli. Tällä hetkellä multa löytyy kolme aktivointipeliä, jotka kaikki oon saanut joululahjaksi. Eli tämä on jo tavallaan perinne! Pitkän tutkinnan jälkeen potentiaaliseksi ehdokkaaksi valikoitui tällainen peli. Tässä voisi kuulemma olla jopa enemmän haastetta mulle. Haha, sehän nähdään...
2. Toisena listalta löytyy tietenkin herkkuja. Mieluusti jotain hyväntuoksuisia ja lihaisia (t. Kerttu) sekä jotain kevyitä, eikä helposti murentuvia (t. Omistaja). Eikä ehkä mitään liian erikoisia, ettei maha mene sekaisin joulun pyhinä. Se ei olisi kovin kivaa meistä kummastakaan. Esimerkiksi broilerinsydämet tai kanakierteet kelpaisi enemmän kuin mainiosti!
3. Kolmantena olisi kiva saada jotain purtavaa. Hmm tämän olisi ehkä voinut yhdistää tuohon edelliseen niin olisi saanut yhden toiveen enemmän... Mutta joo, jotain hyvää pureskeltavaa, kuten kanafileepurutikkuja tai tämmöisiä härkäherkkuja talvipäivien viihdykkeeksi.
4. Seuraavaksi listalta löytyy tällainen hieno aktivointilelu. Omistajan mukaan se on vähän niin kuin yhdistelmä mun aktivointipallosta ja Kong-lelusta. Sinne voi laittaa herkkuja ja toisaalta myös jäädyttää ruokaa sisään. Nää molemmat on mun lempparileluja, joten veikkaan, että tääkin voisi olla aika metka!
5. Okei nyt taitaa taas mennä näihin enemmän omistajan toivomuksiin. Hurtan heijastavaa hihnaa se mulle haaveilee, että näkyisin paremmin, kun kävellään pimeillä kaduilla. Harvemmin me kyllä missään autoteillä kävellään, mutta omistajan mukaan tätä voisi ainakin joskus tarvita. Ihan nätisti ajateltu ja kyllähän tuollainen ois aika siisti. Turvallisuus kun on aina in.
6. Taasko hihna? No toisaalta ei mulla ole kuin kaksi hihnaa ja kyllähän joka koiralla pitää edes yksi perusnahkahihna olla. Esimerkiksi tällainen tyylikäs Feel Braid rasvanahkatalutin. Ruskeana mieluusti, sillä se sopisi hyvin turkin väriin. Ja BGB-lukolla, sillä pistoolilukkoihin ylempi taho ei enää luota. Mulla nääs on sellaiset taikakyvyt, että osaan ravistaa itseni irti niistä. Enkä mä toisaalta itekään halua aiheuttaa vaaratilanteita tai turhia sydämentykytyksiä tuollaisilla vapaustustempuilla. Siispä ei pistoolilukkoa.
7. Hui kamala mikä tää on! Eikai se nyt takkia mulle toivo?! Tätä en sitten halua jouluaattona löytää paketistani. Onhan se tuosta Peruspompasta puhunut, kun mua meinaa aina paleltaa kovimmilla pakkasilla. Ja nyt varsinkin, kun se veti mut vielä kaljuksi talvea vasten. Kiitti vaan... Onhan tää tosi hieno ja väri on kans hyvä, mut takki. Mulle. Ehkä herkuilla ja hyvällä totutuksella. Ja mistäpä sitä tietää, kyllähän tuo lämpöiseltä näyttää...
8. Jaa että mutamatto. Kukas täällä muka sellaista tarvitsee? No eipähän kulkeutuisi hiekat ja kurat omaan petiin. Väri on kyllä taas hyvä ja hieno on kuviokin.
9. Tää on ehkä jatkoa tuolle äskeiselle mutamatolle. Kuulemma mun jaloista aina tulee tassunjälkiä auton penkille ja tällainen takapenkinsuojus estäisi omistajia saamasta harmaita hiuksia. Mitä vikaa tassunjäljissä? Onhan tuo vilttikin täynnä niitä. Ja mun mielestä harmaa on ihan kiva väritys.
10. Tätä toivottiin jo viime vuonna, mutta vieläkään ei olla sitä saatu. Joten nyt lähtisi uusi toive pukille ja tällä kertaa Pro Dog koirapilli. Näitä ei kyllä tunnu oikein enää missään olevan, mutta käy myös muunlainen. Kunhan on pilli, jolla omistaja voi ruveta opettamaan luoksetuloa. Tai kyllähän mä osaan tulla luokse (siis silloin kun huvittaa), mutta tällä harjoiteltaisi ilmeisesti semmoisen varma luoksetulo, jotta mäkin pääsisin joskus kirmailemaan vapaana.
11. Tää on taas näitä sarjassamme omistajan ihanat toivomukset, joihin multa ei oo kysytty mitään. Eikö me jo viime vuonna puhuttu, ettei laiteta enää uudestaan valjaita mun lahjalistaan..? Mutta toisaalta nää ei ookaan mitkään tavalliset valjaat vaan sellaiset, joita käytetään silloin kun autoillaan. Että ehkä mä nyt kelpuutan nämä, sillä omistajan mukaan se ei ota mua kyytiin, jos mulla ei ole turvavöitä. Ja sittenhän kaikki hauskat retket ja muut jäisi kokematta. Huh pelkkä ajatuskin puistattaa. Eli Allsafe valjaat mulle kiitos.
12. Sitten olisi uusi matkajuomapullo. Mulla oli ennen sellainen hieno vaaleanpunainen matkavesipullo, mutta omistaja meni hukaamaan sen viime kesän näyttelyreissussa. Toisaalta se oli kyllä vähän rimpula ja vuoti kaiken lisäksi, joten ehkä ihan hyvä, että siitä päästiin eroon. Nyt siis kaivattaisiin uutta ja tämmöinen moderni malli olisi aika tyylikäs.
13. Viimeisenä omana toiveena olisi Berran noutokapula. Tai omana ja omana, paremminkin omistajan. Oon kuullut, että tää liittyy johonkin tokoon ja noutamiseen. En ymmärrä. Eikös me rally-tokoa harrastettu, eikä mitään tokoa? Ja mitä noutamista, enhän mä mikään noutaja ole vaan ehta terrieri. Nyt ei oo taas omistaja miettinyt kaikkea ihan loppuun saakka.
14. Loppuun vielä kaksi omistajan omaa toivetta. Olin reilu ja annoin senkin laittaa kaksi toivetta tähän mun listaan. Tai olisi sillä ollut kolmekin, mutta mun mielestä ei se ollut mikään tärkeä. Niinpä poistin sen. Omistaja toivoisi siis Ovelia heijastinolkavyötä. Ihan hieno. Ja se hyvä juttu, että ehkä sitten mun ei tarvitsisi käyttää heijastinliiviä, jos kerran omistajalla jo on. Veikkaan kyllä, ettei kaikki ole tästä aivan samaa mieltä... Ja sitten olisi uusi objektiivi vai mikä tämä nyt onkaan. Pitkän mietinnän jälkeen se on päätymässä tämmöiseen malliin. Mun mielestä tää on ihan turha kapistus ja ihan hyvin voisi käyttää nuo rahat johonkin johonkin mun ostoksiin. Esimerkiksi herkkuihin. Mua pyydettiin sanomaan, että jos jollain on kokemusta tästä objektiivista niin saa laitella, mitä on tykännyt vai onko tykännyt lainkaan. Ja myös muista toiveista kokemuksia otetaan enemmän kuin mielellään vastaan! :)

Tässäpä näitä. Eipä varmaan tarvitse muistuttaa, miten kiltti mä oon ollut taas tänä vuonna ja omistaja on varmaan samaa mieltä asiasta. En pahastu, jos jouluaattona en löydä näitä kaikkia toiveita paketistani, mutta erityisesti nuo neljä ensimmäistä olisi tosi mieluisia. Eikai tässä muuta, nähdäänpä sitten jouluaattona! Parhain terveisin Kerttu. Ps. Tekstin linkeistä pääset sivuille, josta kuva on lainattu!

6 kommenttia:

 1. Kivoja toiveita! Sait uuden lukijan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! Saa nähdä, kuinka moni näistä toteutuu vai onko Kerttu ollut tarpeeksi kiltti... :D Voi miten ihana, tervetuloa seurailemaan! :)

   Poista
 2. Sulla on tosi kiva blogi! Liityin lukijaksi :-)
  Jos haluat voit käydä kattomassa mun koirablogia. Oon kanssa kohta 18-vuotias lukiolainen.

  http://pure-jenkkii.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Hurjan kiva kuulla, että pidit ja tervetuloa mukaan meidän arkeen :) Kiva löytää samanhenkisiä koirabloggaajia ja pakko paljastaa, että jenkki oli yhteen aikaan mullakin haaveissa! ;)

   Poista
 3. toivomus 9. kyllä meillekin kelpaisi syksyn (ja talven) kurakelejen ansiosta! Sain täältä inspiraatiota omiinkin jouluostoksiin, kiitos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Tuommoinen alusta ois kyllä niin hyvä, ettei kuraantuisi penkit ja muut... Tuntuu, että nyt hiekkaa ja kuraa on vähän joka paikassa :P Ja mahtavaa kuulla, että näistä oli hyötyä :) Vielähän tässä on pari päivää aikaa saada loputkin lahjat pukinkonttiin ;)

   Poista

Kiitämme kommentistasi!