tiistai 17. marraskuuta 2015

93 pistettä

Lokakuun puolessa välin käytiin Kertun kanssa syksyn toiset rally-tokomöllit. Tuolloin meillä oli vielä tähtäimessä Jyväskylän viralliset kisat ja lähdettiin katsomaan, missä vaiheessa meidän rally-tokoilut on. Juoksujen takia ensimmäinen kisa virallisissa meni harmillisesti sivu suun, mutta eipä tuo loppujen lopuksi paljoa haitannut. 

Mölleihin kuitenkin päästiin ja näistä saa kyllä niin hyvää kokemusta, olipa sitten viralliset parin viikon päästä tai ei. Nämä oli Kertun toiset hallikisat (ja ylipäätän rally-tokoilut hallissa) ja vähän oli jännitys päällä, miten Kertun keskittyminen hallissa tulisi sujumaan. Vaikka viime hallikisat meni ihan kohtuullisen hyvin, en siltikään ollut täysin vakuuttunut tuosta terrieristä. Ikinä ei tiedä, mitä tuo huithapeli saa päähänsä...
Luokkien alkaminen oli porrastettu hyvin ja hallissa oli paikalla ainoastaan meneillään olevan luokan koirakot. Tämä toimi mielestäni kivasti, sillä hallissa oli melko rauhallista, eikä turhaa hälinää päässyt syntymään. Kertun kanssa osallistuttiin tällä kertaa ALO-luokaan (oikeastaan siksi, koska mölliluokkaa ei ollut). Alunperin oli ilmeisesti tarkoitus, että rata mentäisiin ilman palkkaa, mutta kisaajien toiveesta sovittiin, että koiraa sai palkata kylttien välissä, mutta ei varsinaisella suorituspaikalla. Ratapiirustukseen päästiin tutustumaan ennen kisan alkua. Oli ihan kiva, kun sai vähän etukäteen tsekata, millainen rata meitä odotti.

Taas kerran Kertulla oli oma mökkerö mukana ja se sai rauhassa tutkailla tapahtumia sen suojasta. Pari kertaa käytiin ulkona vähän rentoutumassa, mutta pian alkoi alokkaan rataan tutustuminen. Rata ei ollut mikään erityisen vaikea, ainoa ehkä askeleet eteenpäin, sillä niissä Kerttu alkaa helposti haahuilemaan tai sitten ei lähde ollenkaan mukaan.
Lokakuu -15 423
Kertun kanssa oltiin viidentenä vuorossa. Kun edellinen kisaaja oli lähdössä radalle, nappasin Kertun häkistä ja laitettiin rallykamat päälle. Pieni Kirppu oli hirveän innoissaan, mutta ei kuitenkaan alkanut turhia säheltämään. Siirryttiin pikku hiljaa lähtökyltille, kun tuomari alkoi näyttää valmiilta. Hah miten voikin olla vaikea vastata lyhyesti tuomarin "Oletteko valmiita?" kysymykseen. Aina rupeaa höpisemään jotain "Joo valmiita ollaan" tai vastaavaa. Ihan hyvin voisi vastata vain "Kyllä" tai nyökätä päätään ja keskittyä Kerttuun. Täytyy kai sitäkin opetella.

Alku lähti ihan kivasti, mutta heti ensimmäisessä käännöksessä tuli pientä haahuilua. Kyltin edessä saattoi kylläkin olla jotain hajua, sillä myös muut jäivät sitä haistelemaan. Mutta hyvin Kerttu lähti taas siitä mukaan. Seuraavaksi oli istu, kierrä koiran ympäri. Esimmäisellä kerralla Kerttu istui vinoon ja puolessa välin nousi ylös. Uusittiin liike ekaa kertaa ja tällä toisella yrittämällä se onnistui. 360° vasempaan ei ollut mitään kovin nätti pyörähdys. Kerttu ajatteli, että ollaan jo lähdössä pois ja pyörähdyksestä tuli hieman laaja. Käännöksen jälkeen oli spiraali edestakaisin, joka meni aika tyylikkäästi.
Lokakuu -15 407a
Lokakuu -15 003
Koira eteen, oikealta sivulle jouduttiin myös uusimaan, kun Kerttu improvisoi oman pyörähdysliikkeen. Jotenkin rupesi naurattamaan, kun se oli niin höpsön näköinen: tein nyt tällaisen hienon, eikö kelpaa? Uusinnalla sujui paremmin ja käännöksen jälkeen oli askeleet eteenpäin. Ekan askeleen kohdalla joku sattui juuri tulemaan hallin ovesta ja ovi paukahti kiinni. Kerttu jäi tuijottelemaan ovelle, mutta lopulta sain sen istumaan. Toisen askeleen kohdalla perusasento oli taas vino, mutta kolmas meni ongelmitta. Käännös ja loppuun vielä liikkeestä maahan. Pelattiin varman päälle ja kunnon käsiavulla Kerttu meni maahan.

Alokaan loppuun oli mahdollisuus uusia rataa, mutta Kerttu oli mennyt niin hienosti, ettei edes käynyt mielessä lähteä uusimaan. Pisteitä saatiin yhteensä 93 ja ainoat virheet oli ne uusimiset sekä -1p puutteellisesta yhteistyöstä, kun Kerttu jäi tuijottelemaan ovelle. Tuomarin kommenttina oli "Hienoa ja sujuvaa". Näistä mölleistä jäi kyllä tosi kiva fiilis ja melkeinpä voisin sanoa, että nämä oli meidän parhaat möllit tähän asti. Tietty välillä Kerttu meinasi vähän haahuilla, kaksi liikettä jouduttiin uusimaan ja itse käytin tosi paljon käsiapuja, mutta jollain lailla Kertun keskittyminen oli niin mahtavaa. Ja ennen kaikkea se into, millä Kerttu jaksoi läpi radan. Seuraavat möllit olisi tiedossa joulukuulle ja sitä ennen koitetaan hioa ongelmakohtia kuntoon!

4 kommenttia:

 1. Ehehh... Mä taidan olla törkeä, kun en vastaa tuohon kysymykseen mitään. Nyökäytän vaan päätä, mutta tujiotan koiraa...;) Mutta hyvin meni rata, Keettu on hieno!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no eipäs, noinhan se just kuuluukin tehdä :D Keskittyy koiraan, ettei kontakti katoa tai ehdi vaikka koukata lähtökyltin takana! Ja kiitos, eipä tuokaan mikään täysin puhdas suoritus, mut yllättävän kivasti meijän tasoon nähden... ;)

   Poista
 2. Hyvä te! Hienoa menoa! Kerttu on niin iloinen hännänheiluttaja :) Hieno kontakti teillä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, tästä tuli hymy huulille :) Eipä meidän kontaktia ole kovin usein ennen kehuttu. Ja Kerttu on kyllä ihana, miten se aina innostuu, kun pääsee touhuamaan! Välillä tosin ei suju niin hyvin, mutta sehän kuuluu asiaan... ;)

   Poista

Kiitämme kommentistasi!