keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Myrskypäivän möllit

Toissa perjantaina käytiin pyörähtämässä Jyväskylän Agility Teamin rally-tokomölleissä. Koko alkusyksy on ollut vähän hiljaiseloa rally-tokon parissa, joten näihin lähdettiin vähän sellaisella "Noh käydään nyt katsomassa, mitä sieltä tulee" -asenteella. Päätettiin taas osallistua helpoimpaan luokkaan eli mölliluokkaan, sillä se oli ainut, jossa radalla sai palkata. Mielestäni on ainakin hauskempi tehdä kiva, kisanomainen rata palkan kanssa, että Kertullekin jäisi kisatilanteesta huippu fiilis.

Möllit järjestettiin hallissa ja pienen etsinnän jälkeen oikea halli löytyi. Kisapäivän sää ei ollut tosiaan paras mahdollinen, sillä samana päivänä riehui Valio myrsky. Menomatkalla tuuli otti autoon pelottavan paljon ja kisapaikalla myräkkä oli kunnolla päällä. Oltiin paikalla etuajassa, mutta koirat kävi niin kuumana, että purkauduttiin ulos autosta vähän jaloittelemaan. Käytiin pieni lenkki tuiverruksessa ja kiiruhdettiin hallin turvaan ilmoittautumaan ja laittelemaan koirien häkit rauhalliselle paikalle.
En kyllä tiedä, tuntuiko sisällä sen turvallisemmalta. Myrsky retuutti hallin kattoa sellaisella voimalla, että tuntui, että koko halli lentää taivaan tuuliin. Kerttu suhtautui liitoksistaan nitisevään halliin vähintäänkin yhtä epäilevästi ja kyllä pikkuisen epäilytti, tulisiko meidän kisasta yhtään mitään. Suurimmaksi osaksi Kerttu sai odotella vuoroaan häkin turvassa ja yllättävän rauhallisesti se suhtautui koko tilanteeseen.

Avoinluokka meni melko nopsaan ja seuraavaksi oli mölliluokan rataan tutustuminen. Radalla oli yhdeksän kylttiä, eikä mitään erityisen pahoja kompastuskiviä mukana. Ainoa ehkä spiraali, sillä siinä Kerttu voi ehtiä kyllästyä. Ensin jälleen yhdessä sekä yksikseen rata läpi ja nyt katsoin tarkkaan, ettei mikään kyltti jäisi huomaamatta!

Hain Kertun hyvissä ajoin häkistä valmistautumaan ja tehtiin jotain pientä ja hauskaa juttua ennen omaa vuoroa. Kertulla oli hirveästi virtaa ja se veti niin innolla, että koko touhu meinasi mennä yhdeksi häsläykseksi. Toisaalta Kerttu otti myös häiriötä kaikesta ympärillä tapahtuvasta ja keskittyminen herpaantui vähän väliä.
Lopulta oli meidän vuoro ja heti radan alussa Kerttu bongasi maasta nakinpalan, johon koko suoritus meinasi tyssätä. Kerttu olisi välttämättä halunnut sen, mutta lopulta sain kammettua myrtsin koiran lähtökyltille. Heti lähtöluvan jälkeen Kerttu yritti kiilata eteeni ja lähellä oli, etten astunut sen tassun päälle. Onneksi niin ei käynyt, sillä muuten koko loppuradasta ei olisi varmaan tullut mitään. Pari kertaa oon vahingossa astunut Kertun tassulle ja nykyään se on tosi herkkä omista käpälistään. Myös nyt se rupesi heti varomaan ja ensimmäiselle kyltille se istui vinoon hyvän turvalin päähän. Otettiin sivu uudelleen ja seuraavaksi koira eteen, vasemmalta sivulle. Eteentulossa Kerttu rupesi vähän haaluilemaan, mutta kun sain lopulta kaivettua herkun taskusta, koira saatiin istumaan.

Kolmas kyltti oli pieni fiasko. Kylttinä oli vasen täyskäännös, jonka Kerttu osaa kotona kuin vettä vaan. Mutta jostain syystä Kerttu käsitti, että koko kylttiteline pitäisi kiertää ja meinasi jo lähteä kiertämään kyltin takaa. Toisella yrittämällä Kerttua ei sitten huvittanut mennä ollenkaan ympäri, kun ei äskenkään kelvannut. Itse sähelsin hihnan kanssa, mutta sentään kolmannella yrittämällä saatiin liike suoritettua. Vasemman käännöksen jälkeen Kerttu rupesi haistelemaan maata, mutta onneksi luopui hajusta pian. 360° vasempaan, käännös oikeaan ja 270° vasempaan sujui ihan ok. Spiraali oli ehkä koko radan kohokohta ja oon siitä tosi iloinen. Kerttu jaksoi keskittyä hienosti paria haistelua ja vilkuilua lukuun ottamatta. Lopuksi vielä juosten maaliin.
Alussa oli pientä häslinkiä, mutta loppua kohden rata meni taas kerran paremmin. Mitään kovin korkeita pisteitä en odottanut ja oli kyllä kiva yllätys, että oltiin saatu kokoon peräti 82p. Virheitä tuli jonkin verran hihnan käytöstä, minkä huomasin itsekin. Se tuli vaan jotenkin automaattisesti, kun varmisteli, ettei Kerttu rupea haistelemaan. Pitäisi vaan enemmän luottaa Kerttuun ja käyttää paremmin suullisia ohjeita.

Myös puutteellisesta yhteistyöstä tuli miinusykkösiä. Kaikki ympärillä tapahtuva oli niin jännittävää, että piti välillä vähän vilkuilla ja pari kertaa nenä lähti väärille teille. -10p saatiin siitä vasemmasta täyskäännöksestä ja -3p alun vinosta perusasennosta. Mutta kaikkiaan oon tyytyväinen näihin mölleihin ja ennen kaikkea siihen, miten hienosti Kerttu osasi myös hallissa keskittyä. Hajuihinkaan Kerttu ei jumittunut, mitä olin ehkä kaikista eniten pelännyt. Viikonloppuna olisi vielä edessä yhdet möllit ennen virallisia kisoja ja toivotaan, että jäisi yhtä hyvä fiilis myös niistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi!