sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Virheistä kaunein

Toissa viikonloppuna käväistiin Kertun kanssa meidän neljänsissä rally-toko mölleissä. Viime mölleissä testattiin ensimmäistä kertaa alokasluokan rataa, jossa tavoitteena oli yrittää mennä koiraa palkkaamatta. Rata meni vähän penkin alle ja huomattiin, että palkatta menossa tarvittaisiin vielä molemmat lisää treeniä. Sen takia päätettiin ilmoittautua näissä kisoissa mölliluokkaan, jossa koiraa sai palkata ilman pistevähennyksiä. 

Kerttu on lähiaikoina ollut jostain syystä vähän väsyneen oloinen. Mikään ei oikein huvita, se uppotuu omiin mietteisiinsä ja yhteys on välillä hieman hukassa. Vähän vaikuttaisi taas juoksuajan lähestymisen hömpötyksiltä, vaikka seuraaviin juoksuihin pitäisi olla vielä yli kuukausi aikaa... Ratatreeniä yritettiin ottaa pariin kertaan ennen möllejä, mutta Kerttu ei jaksanut yhtään keskittyä. Yksittäisiä liikkeitä saatiin sentään kotona ihan kivasti treenattua. Silti oli vähän epävarma olo kisa-aamuna, päästäisiinkö rataa edes maaliin tämän tötterökoiran kanssa.
Kisapaikka oli sama kuin viime mölleissä. Paikka on muuten tosi kiva, mutta ainoa inhottava juttuna on se, että paikka on täynnä lehtokotiloita. Niitä on kentällä ja sen reunoilla, keskellä tietä ja aivan joka paikassa. Ei yhtään kiva... Kerttu ei ollut parhaassa vedossa, ei sitten yhtään. Se vaan kulkeutui perässä, eikä kiinnostunut herkuista pätkääkään. Yritin vaikka mitä, mutta intoa yhdessä tekemiseen ei löytynyt. Toisaalta sääkään ei ollut meidän puolella ja aurinko helotti taivaalla täydeltä terältä. Onneksi oli viilennysviitta ja raikasta vettä mukana, ettei kuumuus ottanut liian koville.

Mölliluokan rataan tutustumisen ajan Kerttu sai odotella varjossa. Ensimmäistä kertaa sinä aamuna kiinnostus terrierin naamalle syttyi ja se seurasi tarkasti, etten vaan lähde tekemään jotain hauskaa ilman sitä. Pieni toivonkipinä heräsi, ehkä tästä tulisikin jotain. Rata oli aika simppeli ja se sisälsi suurimmaksi osaksi helppoja perusliikkeitä. Kyltti istu-maahan oli vähän vaikeassa kulmassa täyskäännöksen jälkeen ja sanoin jopa ihan ääneen, että  satavarmaan kävelen sen ohi niin kuin viime mölleissä kävi.
Odottelua, odottelua...
Kertun kanssa oltiin luokassa lähtönumerolla kuusi. Ennen omaa vuoroa kävin vähän kävelemässä Kertun odottaessa kentän reunalla. Kun meitä edellinen koirakko lähti radalle, hain Kertun ja voi että oli vauhti päällä! Se oli kuin aivan eri koira, häntä viuhotti, se hyppi iloisena ja oli ihan intona. Mahtavin fiiliksin lähdettiin radalle. Ensimmäisenä oli koira eteen, vasemmalta sivulle, istu. Istumisessa Kerttu alkoi nuuskuttaa ilmaa ja meinasi nousta, mutta sitten katsekontakti palasi ja matka jatkui. Vasen täyskäännös ja seuraavaksi koira eteen, oikealta sivulle. Eteentulo oli vähän laiskanpuoleinen, mutta muuten meni tosi sujuvasti.

Rata jatkui täyskäännöksellä oikeaan ja vauhdilla spiraalia kiertämään. Mutta arvatkaapa vain, mikä unohtui? No se maahanmeno! Tajusin vasta spiraalissa, että se jäi välistä, mutta ei auttanut kuin jatkaa eteenpäin. Kyllä harmitti, mutta mitäs menin sanomaan, että varmaan kävelen sen ohi. Samalla myös nauratti, sillä tämä oli jo toinen kerta putkeen, kun kävelin huomaamatta kyltin ohitse. Ja vieläpä sama kyltti kuin viime kerralla! Jatkettiin rata kuitenkin loppuun samalla innolla. Spiraalissa Kerttu jäi vähän jotain nuuskimaan, mutta lähti taas hyvin mukaan. Istuminen, 270° oikeaan, 360° vasempaan ja maalin ohi.
Kyltin ohittamisen tiesin, mutta muita virheitä en oikeastaan osannut sanoa. Tulosten jaossa tuomari harmitteli juuri tuota kyltin ohittamista, sillä ilman sitä me oltaisiin saatu yhteensä 99 pistettä ja peräti ykkössija! Mutta koska kyltti ohitettiin, siitä napsahti hylätty. Vähän kummastelin sitä, sillä viime kerralla kyltin ohittamisesta meille tuli -10 pistevähennys. Mutta oikeissa kisoissa siitä tulisi ilmeisesti siis hylätty eli nyt tarkkuutta peliin. Tuomarin kommenttina "Pirteää suorittamista :) Harmittava kyltin ohitus :("

Ainut -1 pisteen vähennys tuli kylttiin koskemisesta ja aluksi mietin, että missä vaiheessa se sellaiseen ehti koskea. Mutta sitten välähti, että pujottelussa Kerttu oli tökännyt tötsää, koska siinä oli kiinni kotilo :D Pikku hassu, eihän sille mitään mahda, jos uteliaisuus käy liian suureksi. Rata meni kaikkiaan ihan huippu hienosti ja Kerttu skarppasi kyllä upeasti. Vaikka hylätty tulikin, pääasia on, että itse tiedetään, miten hienosti se meni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi!