tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kehätuulet puhaltaa

Pari viikonloppua taaksepäin käytiin pitkästä aikaa pyörähtämässä näyttelykehässä. Tällä kertaa suuntana oli Laukaan kaikkien rotujen näyttely ja tämä oli toinen kerta, kun esitin Kertun itse kehässä. Mätsäreitä ollaan kierrelty niin paljon, ettei kehässä esiintyminen enää juuri jännitä!

Parit kehätreenit vedettiin viimeisinä iltoina ja harjoittelin vähän turkin näyttelyehostusta. Tosin Kertun turkki on tällä hetkellä aika kesäisessä sporttimallissa, eikä siinä kovin paljoa laittamista ollut. Kammalla läpi, pää pörröön ja sillä selvä. Mitään suurempia odotuksia näyttelyn suhteen ei ollut. Eriä edelleen metsästetään, hyväkin vielä menettelisi, mutta pääasia, että tulisi hauska ja vauhdikas näyttelyreissu.
Pari päivää näyttelyn jälkeen käytiin nappaamassa päivitetyt ja tyylikkäät seisotuskuvat koko poppoosta! Kerttu turvelo 3v 2kk
Cairneja oli ilmoitettu näyttelyyn yhteensä 18, joista Kertun lisäksi neljä oli narttujen avoimessa luokassa. Kerttu oli ihan touhukkaana menossa ja katseli kiinnostuneena, mihin sitä oltiin taas tultu. Käytiin ensin etsimässä oma kehä ja pystytettiin leiripaikka kehän laidalle. Cairnien kehään oli reippaasti aikaa, joten käytiin ensin Kertun kanssa vähän jaloittelemassa läheisessä metsikössä. Välillä katseltiin muiden rotujen arvosteluja kehän laidalla ja välillä Kerttu sai lepäillä omassa boksissa.

Arvostelut etenivät aika vauhdilla ja alettiin sitä mukaa valmistautua. Tässä näyttelyssä sain ensimmäistä kertaa laittaa Kertun turkin näyttelykuntoon, mutta eipä siitä nyt kovin kummoinen tullut. Hyviä vinkkejä olin saanut etukäteen, mutta ilman pöytää Kertun laittaminen oli vähän hankalaa ja muutenkin harjoittelu jäi aika väsäiseksi. Noh lopputulos oli ainakin luonnollinen!
Sitten olikin aika kiiruhtaa kehään. Alun seisominen meni vähän kuikuiluksi Kertun osalta, sillä edellä oli tuttu kaveri, jota se olisi niin mielellään mennyt haistelemaan. Kävelyssä Kerttu yritti vieläkin kiilata kaverin perään, mutta loppu meni jo paremmin. Kerttu pääsi toisena arvosteluun ja ensimmäisenä oli kauhupöydän aika. Tuomarina oli Tarmo Viirtelä, joka tutki Kertun rauhallisin ottein päästä häntään ja välillä selitti asioita tarkemmin minullekin. Kerttu käyttäytyi tosi upeasti, eikä pelännyt lainkaan. Taitava tytsy, ehkä vielä saadaan tämäkin kammo selätettyä.

Pöydän jälkeen tuli pieni notkahdus, kun Kerttu luuli, että show on ohi ja rupesi rynnimään kehästä ulos. Pienen rauhoittumisen jälkeen kehä päästiin ympäri ainakin jotenkin. Vielä viimeinen seisotus ja sininen lappu eli erittäin hyvä tuli. Ei ihan se erinomainen, mutta kyllä tämäkin kelpasi vallan mainiosti.
Erinomaisen saaneita ei tullut kuin kaksi, joten Kerttukin pääsi vielä kilpailuluokkaan. Tuomari juoksutti kerran erinomaiset ympäri ja päätös oli heti sillä selvä. EH:n saaneiden järjestystä tuomari ei edes muuttanut ja Kerttu oli luokkansa neljäs. Avoimessa ei kyllä tosiaan ollut kuin se neljä koiraa, joten sijoitus tuli vähän automaattisesti. Mutta kyllä tuo meille passasi! Tulos oli sama kuin viime näyttelyssä ja supernätisti Kerttu jaksoi koko päivän, vaikka vähän meinasi kehässä kävely tylsistyttää. Seuraavasta näyttelystä ei ole vielä täyttä varmuutta, mutta voi olla, että vielä kerran tänä vuonna näytsikehässä käväistään.

Arvostelu kuului näin:

"Voisi olla hieman raajakkaampi. Sievä pää ja ilme, purenta ok. Pienet korvat, lyhyehkö kaula, riittävät etukulmat. Hieman lyhyt rintakehä, ylös kuroutunut vatsalinja. Hyvä häntä ja takaosa. Erittäin karkea karva, hyvä askelpituus ja reipas käytös."

AVO EH, AVK4

2 kommenttia:

  1. Toi arvosteluhan on mun mielestä tosi kivaa luettavaa!:) Ja hitsi siis tehän oisitte saaneet meiltä pöydän lainaan, mutta en tullut yhtään ajatelleeksi koko asiaa. Ensi kerralla saat kyllä pöydän lainaan, jos vaan haluat. Helpompi laittaa ja odotella, kun koiraa ei tarvi koko ajan kaivella boksista jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja muutenkin tää oli ihan kivasti onnistunut näyttelyreissu :) Heh mulla kyllä kävi se mielessä, mut aattelin, että kyllä me varmaan ilmankin pärjätään... Ehkä sitten ensi kerralla! Ja oikeestaan oon omaakin pöytää miettinyt, kun olis kans turkin hoidossa, kynsien leikkuussa yms. niin kätevä.

      Poista

Kiitämme kommentistasi!