keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Hei me marssitaan!

Toissa sunnuntaina päästiin osallistumaan paikallisen eläintarvikeliikkeen järjestämälle hyvätekeväisyys koiramarssille. Marssin tarkoituksena oli saada koottua koiranomistajat yhteen ja kerättyä yhdessä ruokaa paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle. Royal Canin toimi tapahtuman sponsorina ja yhdessä eläintarvikeliikkeen kanssa he lahjoittivat kilon ruokaa jokaista osallistuvaa koiraa kohden. Eli aika suuri potti olisi mahdollista saada kasaan. Kilo ruokaa Kertusta hyvään tarkoitukseen, totutusta koirapaljouteen ja samalla mainio päivälenkki. Ehdottomasti mukana!
 
Innokkaita osallistujia oli saapunut paikalle hurja määrä ja riehakas haukunta kuului jo pitkän matkan päähän. Kulkue lähti liikkeelle juuri, kun saavuttiin paikalle ja liityttiin suoraan mukaan rauhallisesti etenevään jonoon. Ja se vasta hauska kulkue olikin! Mukana oli niin pientä kuin isoa koiraa, rotuja joka sorttia ulkomuotoon katsomatta, iloista haukuntaa ja aurinkoista meininkiä. Oli kyllä hauska nähdä vastaantulijoiden hämmästyneitä ilmeitä, kun yhtäkkiä tällainen jättimäinen koiralauma marssi vastaan! :D

Kulkue kiersi hyvän pituisen lenkin, jossa alussa kierrettiin kaupungin kautta, välillä käytiin rauhallisemmalla rantareitillä ja lopuksi takaisin lähtöpisteelle. Vaikka koiria oli paljon mukana, ei pahempia kähinöitä osallistujien välille päässyt syntymään. Kerttu oli hirmu reipas ja suhtautui tosi hienosti, vaikka joutui aina silloin tällöin vieraiden koirien piirittämäksi. Yleensä Kerttu ei hirveästi välitä toisten koirien läheisyydestä ja muutenkin mieluusti pitäytyisin periaatteessa, että hihnassa ei vieraita koiria haistella. Nyt uusilta tuttavuuksilta ei oikein pystytty välttymään, kun tuttavuudenhaluisia koiria ja omistajia tuli vähän väliä lähelle. Mutta hienosti Kerttu kuitenkin ratkaisi painostavat tilanteet pakittamalla takavasemmalle, kun tutuminen oli sen mielestä saatu päätökseen.

Koiramarssin lopussa jokainen koira sai kiitokseksi osallistumisesta kakkapussikotelon, pussillisen herkkuja ja myös omistajille oli tarjolla pientä purtavaa. Lämpimän päivän päätteeksi Kertulla oli kieli pitkällään, mutta neiti hienohelma pääsi Kertussa valloilleen ja yleisestä vesisaavista se ei suostunut juomaan tilkkaakaan. Kurkkaus kuppiin, lilluva kuola ja vieraan koiran haju. Hyi, ei kiitos.

Hetken pihalla hengailun jälkeen Kerttu alkoi olla ylirasittunut jatkuvasta hälinästä ja päätti aloittaa oman haukkukonserton protestiksi. Päätettiin käydä ennen lähtöä vielä sisällä liikkeessä ja jo syttyi silmiin kiilto, kun se pääsi keräilemään murusia ruokaosaston hyllyjen alta ja nuuhkimaan mukavasti nenän korkeudella olevia jättiluita.

Koiramarssi onnistui hienosti ja tapahtumaan osallistui yhteensä 105 koiraa. Eli ruokaa saatiin kokoon siis huimat 105 kiloa. En kyllä olisi uskonut, että näin paljon koiria lähtisi mukaan, itse olisin ehkä veikannut jotain viittäkymmentä. Aivan mieletön juttu ja on todella ihanaa, että näin paljon sydäntä eläinystävien auttamiseksi löytyy. Paljon vaan lisää tällaisia!

2 kommenttia:

 1. Mua harmittaa ihan kamalasti kun tää meni meidän osalta ohi :( Olin kyllä kuullut jutusta ja suunnittelinkin meneväni, mutta jotenkin se vain jäi. Toivottavasti tällänen järjestettäis pian uusiks niin päästäis mekin osallistumaan, kuulosti niin kivalta :) Tosi kivoja myös noi kuvat missä Kerttu poseeraa kukkien keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi vitsit, onpas harmi juttu :( Mutta jotenkin musta tuntuu, ettei tää viimeinen kerta ollut, kun tällaisia järjestetään, kumminkin niin iso menestys tästä tuli! Pääsette tekin sitten ensi kerralla mukaan :D Voin kyllä suositella, sillä tää oli tosiaan hauska tempaus!

   Ja kiitos paljon :)

   Poista

Kiitämme kommentistasi!