sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Rallymöllit päihitetty

Nyt olisi sitten yksi kevään tavoitteista saavutettu! Toissa maanantaina käytiin Kertun kanssa korkkaamassa meidän ensimmäiset rally-tokomöllit. Koko kevään olin suunnitellut möllikisoissa starttaamista, mutta silti rupesin epäilemään, oltaisiinko me vielä valmiita kisaamaan. Pitkän mietinnän jälkeen päätin ottaa härkää sarvista ja ilmoitin meidän mölliluokkaan, jossa koiraa saisi radalla palkata.

Mölleihin lähdettiin kolmen terrierin voimin, kun mukaan lähtivät myös Gloria ja Romeo westiet. Päiväksi oli luvattu sadetta ja toivottiin, ettei säätiedote pitäisi tällä kertaa paikkaansa. Mutta meidän tuurilla näin ei käynyt ja heti matkan alussa vettä alkoi sataa taivaan täydeltä. Tyypillistä. Ensimmäiset kisat ja vettä satoi kuin saavista kaatamalla.
Kisapaikalla maa oli ihme kyllä täysin kuiva, eikä sadetta näkynyt mailla halmeilla. Käytiin pyörähtämässä viereisellä lenkkipolulla, istuttiin hetki lämpimässä autossa, jonka jälkeen kello alkoi olla sen verran, että käytiin ilmoittautumassa. Kertun kanssa oltiin vuorossa viidensinä ja kilpailijoita mölliluokassa oli reilut kymmenen.

Hetken odottelun jälkeen alkoi rataan tutustuminen. Ensiksi tuomari kertoi yleisesti mölliluokassa kisaamisesta, palkkauksesta ja yleisimmistä virheistä. Mieleen jäi kyllä paljon hyödyllisiä vinkkejä! Seuraavaksi mentiin yhtenä ryhmänä radan läpi ja tuomari selosti radan kulusta sekä kylttien suorittamisesta. Ja kappas vain juuri silloin se matkalle jäänyt sadepilvi sai meidät kiinni, mutta onneksi sade loppui aika pian. Sen verran maa oli kuitenkin kastunut, että Kertun saaminen radalla maahan voisi olla pähkinä purtavaksi. Loppuun saatiin vielä tutustua itseksemme rataan, minkä jälkeen mölliluokka laitettiin käyntiin.
Ennen rataa otettiin iloisella mielelellä perusasentoa ja katsekontaktia sekä niiden lomassa sekaisin kaikenlaisia helppoja ja kivoja temppuja. Romeo oli vuorossa juuri ennen meitä ja aivan huipusti pikku poitsu radasta suoriutui! Tehtiin vielä parit kivat temput ja kun tuomari näytti valmiilta, oli aika mennä lähtökyltin luo.

Ensimmäisenä oli 360° oikeaan, jonka jälkeen spiraali oikeaan. Kerttu seurasi ihan huipusti mukana ja taisi sekin tietää, että nyt on tosi kyseessä. Vasta spiraalin jälkeen muistin, että "Ai niin se hihna!" ja varmistin, ettei ainakaan loppumatkalle tulisi ikäviä miinusykkösiä. Spiraalin jälkeen oli pieni pätkä juosten, jota oltiinkin onneksi kotona harjoiteltu. Seuraavaksi 270° vasempaan, kivasti sujui messuharjoitusten ansiosta ja sen jälkeen liikkeestä maahan. Tämän arvelin olevan meidän kompastusivi radalla, sillä liikkeestä maahanmenoa ei oltu ehditty harjoittelemaan ollenkaan. Rajulla avustuksella (jossa meinasin itse kaatua, kun jalat meni solmuun :D) Kerttu meni maahan istumatta ensin, mikä olisi ollut tässä liikkeessä -10p virhe.

Maasta käsin matka jatkui käännöksellä vasemmalle ja loppuun vasen täyskäännös. Se liike on toisinaan meille ihan helppo nakki, mutta toisinaan jotain aivan muuta. Pari kertaa hihnan metalliosa (monitoimitalutin) on kolahtanut harmillisesti Kerttua naamaan ja herkkänä koirana se on vieläkin tosi epäileväinen kiertämään takakautta ympäri. Nyt vasen täyskäännös sujui tosi hienosti ilman mitään epäröintiä. Vielä pieni pätkä rataa ja maalikyltin ohi. Rata meni suoraan sanottuna paremmin kuin pitkään aikaan treeneissäkään.

Mölliluokan jälkeen jäätiin vielä seurailemaan alokasluokka sekä Glorian avoimen suoritus.  Muuten siinä ei olisi ollut mitään ongelmaa, mutta sää kisapaikalla oli tosi kehno. Alussa tuuli niin kovaa, että kyltit ja kehänauha lensivät tuulen mukana miten sattuu ja muutenkin sää oli ihan järkyttävän kylmä. Minä kun ajattelin, että kerrankin olisin pukeutunut tarpeeksi lämpimästi... Ei toivoakaan. Myös Kerttua rupesi paleltamaan, mutta pidettiin liikettä yllä ja yhdessä vaiheessa Kerttu pääsi kamujensa kevythäkkiin lämmittelemään. Pitäisi Kertullekin pian hankkia kevythäkki niin monet ongelmat olisi sillä ratkaistu.

Tulosten kertominen aloitettiin matalimmista pisteistä. Rata oli mennyt kaikilla tosi hienosti ja jokainen pääsi hyväksytysti läpi. Pian oli vuorossa neljäs sija ja tadaa, meidän nimihän se sieltä kajahti. Pisteitä oltiin saatu huimat 98 ja miinuspisteitä oli tullut ainoastaan alun kahdesta hihnavirheestä. En olisi ikinä osannut arvata, että ensimmäiset möllit menisivät näin nappiin! Tuo pörröpää osaa sitten aina yllättää. Tuomarin kommenttina oli "Harjoittele hihnan käyttöä. Upea suoritus!" Palkintosijasta jäätiin vain hieman hitaamman ajan perusteella, mutta eipä tuo kaiken onnen keskellä haitannut. Ja itseä vastaanhan näissä kisataan, eikä toisia.
Kisareissulta mukaan tarttui omat tötteröt rally-tokoon. Näillä treenataan spiraalit ja pujottelut huippukuntoon!

2 kommenttia:

Kiitämme kommentistasi!