keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Luukku 3: Aika haastaa itsensä!

Tänään olisi siis luvassa joulukalenterin toinen luukku. Näin joulukalenterin innoittamana päätin toteuttaa tosi kivan kuvahaasteen, jota onkin nyt lähiaikoina toteutettu tosi monissa blogeissa. Haasteen idea oli niin hirmu kiva, että halusin itsekin päästä tekemään sen, vaikkei meitä kukaan edes varsinaisesti haastanut. Mutta niin, höpinät sikseen ja annetaan kuvien puhua puolestaan!

Haasteen idea: Kuvahaasteen ideana on laittaa 1-2 kuvaa ennalta määrättyihin kategorioihin. Sen jälkeen kirjoitat pienen perustelun/kuvatekstin miksi valitsit juuri kyseisen kuvan. Oman lemmikin täytyy esiintyä jokaisessa kuvassa tavalla tai toisella. Tarkoituksena ei ole ottaa uutta kuvaa, vaan kaivaa juurikin niitä vanhoja. Haasteen jälkeen haasta uusi bloggaaja mukaan.

Kategoriat: Paras yhteiskuva, treenaamassa, kisaamassa, paras kesäkuva, paras talvikuva, tunnelmallisin kuva, hauskin ilme, lomalla, töissä, tihutöissä ja toinen identiteetti.

Paras yhteiskuva
Parhaaksi yhteiskuvaksi päädyin valitsemaan ihanan talvikuvan viime talvelta. Koirat, ystävät, iloisuus ja retki talvisen luonnon keskellä. Mitä muuta parhaaseen yhteiskuvaan kaipaisikaan?

Treenaamassa
Treenaamassa rally-toko kurssilla. Päivä oli aivan mahtava ja siitä syttyi myös meidän innostus rallytokoiluun.
Kisaamassa
Kisakuvia ei tällä hetkellä ole kuin mätsäreistä ja muutamasta näyttelystä. Mutta toivon mukaan vielä joskus myös jonkun muun lajin parista! Valitsin tähän kuvan meidän ensimmäisestä yhteisestä näyttelystä. Jännitys oli kova, mutta hienostihan se lopulta meni!
Paras kesäkuva
Parasta kesäkuvaa oli tosi vaikea valita, mutta onneksi sai sentään valita kaksi kuvaa! Yhden valitseminen olisi ollut aivan ylivoimaista... ;) Ensimmäisen kuvan valitsin, koska siinä on jotain erilaista kuin muissa ottamissani kesäkuvissa. Ei asettelua  kuvaa varten vain ainosataan pieni, ohimenevä ja ainutlaatuinen hetki. Ja lopputuloksena veikeä kesäkuva keskellä jännittävää seikkailua. Toisen kuvan valitsin, koska se kuvastaa hyvin kesän parhautta: metsälenkki ja vihertävä luonto.
Paras talvikuva

Talvisin tulee kuvailtua harvemmin ja sen puolesta myös parhaan talvikuvan valitseminen oli aika vaikeaa. Lopulta pääädyin näihin kahteen kuvaan. Ensimmäinen on kaverini ottama ja tykkään siitä vaan niin paljon. Se on ihana niin maisemaa, värejä, Kertun ilmettä kuin noita töppösiäkin myöten! Toinen kuva valikoitui mukaan, sillä siitä pystyy melkein aistimaan talven hiljaisuuden ja oikean talven tunnelman.
Tunnelmallisin kuva
Tunnelmallisimmaksi kuvaksi valitsin kuvan Kertun ensimmäiseltä syksyltä. Kestosuoskikki, josta pidän tosi paljon. Pieni koira tyynen veden keskellä. Toinen kuva on tältä syksyltä ja se on ehdottomasti yksi suosikki syksykuvistani. Siitä oikein huokuu alkusyksyn lämpö ja muutenkin tunnelma on kohdillaan.
Hassuin ilme

Ensimmäisestä kuvasta en oo varma, mitä siinä on oikein meneillään. Ilmeisesti kuvattavana oleminen ei ollut kovin mieluisaa puuhaa ja Kerttu päätti pistää lekkeriksi. Mä en voi oikeasti katsoa tuota kuvaa nauramatta, sillä tuo ilme on vaan jotenkin niin huvittavan näköinen. Kunnon Jörö-Jukka... Toinen kuva on todistusaineistoa juuri hetkeä ennen tapahtuneesta omenavarkaudesta. Tihulaisen ilme paljastaa, ettei tainnutkaan raaka omena maistua kovin hyvältä... ;)

Lomalla
Nokosilla Pienen Karhunkierroksen jälkeen. Reissu Kuusamoon tänä kesänä oli Kertun ensimmäinen lomamatka, eikä taatusti tule jäämään viimeiseksi!
Töissä
Tähän kategoriaan en meinannut löytää mitään varsinaisesti aiheeseen sopivaa ja päädyin sitten valitsemaan kuvan Kertusta lempi aktivointipeliään ratkomassa. Onhan sekin jonkilaista työtä, ainakin aivotyötä!

Tihutöissä
Kukkapenkin istutukset saavat kyytiä, kun tämä tyttö päättää jemmata aarteitaan...
Toinen identiteetti
Linssilude kohtasi kaltaisensa. Välillä epäilyttää onko tuo pieni otus sittenkään koira. Ehkä Kerttu onkin oikeasti pieni kettu?

4 kommenttia:

 1. Ihania, taidan haastaa itseni tämän perusteella!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! :) Ehdottomasti kannattaa, tätä oli tosi hauska tehdä! Eikun vaan toteuttamaan, innolla jään oottamaan, mitä kaikkea kuvia valitset siihen :D

   Poista
 2. Taidan tämän innoittamana myös haastaa itseni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee tosi kiva, että tekin innoistuitte tän postauksen perusteella haastetta toteuttamaan! :) Yleensä ainakin ite oon aika laiska haasteita tekemään, mut tää haaste oli kyllä erityisen kiva!

   Poista

Kiitämme kommentistasi!