lauantai 17. toukokuuta 2014

Kurssilaiset rallya testaamassa!

Viikko sitten lauantaina oltiin Kertun kanssa kauan odotetulla rally-tokokurssilla. Kurssi oli yhden päivän, kolme tuntia kestävä tehopaketti, jossa päästiin tutustumaan rally-tokon saloihin. Me Kertun kanssa oltiin aloittelevassa ryhmässä, joka alkoi lauantaina jo aamu yhdeksältä ja kesti siis kolme tuntia eteenpäin aina kahteentoista asti.

Aamulla Kerttu oli intona, kun tajusi, että nyt on taas jotain hauskaa luvassa. Se linnoittautui eteiseen odottelemaan, ettei varmasti jäisi kyydistä. Vielä enemmän täpinöissään se oli, kun saavuttiin tutulle kentälle, jossa on ennenkin päästy tekemään kaikkea kivaa. Kouluttajana kurssillla toimi rally-tokotuomari Minna Hillebrand, joka kertoi ihan alkuun meille rallysta harrastuksena ja kaikenlaista muuta kivaa ja hyödyllistä rally-tokosta.

Pian päästiin sitten kunnolla hommiin. Kaikki ryhmäläiset saivat oman kylttitelineen ja aloimme käydä rallyn kylttejä yksitellen läpi. Kerttu oli fiiliksissään, kun pääsi vihdoin puuhastamaan ja se teputti liikkeitä harjoitellessa vierellä aivan tohkeissaan. Meidän seuruu oli tosin ihan namilla houkuttelua, sillä seuraamista ei olla vielä paljoa harjoiteltu. Myös sivulletulo meni ihan herkulla ohjaten. Mutta väliäkös sillä, koska hauskaa oli! Oli kyllä kiva huomata, miten Kerttu älysi uudet liikkeet heti muutaman toiston jälkeen ja taisi pienellä olla myös ihan hauskaa, ainakin hännän vipattamisen ja Kertun iloisen virneen perusteella. Puolentoista tunnin kylttien treenailun jälkeen Kerttua alkoi vähäsen kyllästyttää ja keskittyminen alkoi herpaantua. Kerttu olisi mielellään lähtenyt tutkimaan, olisiko muilta ryhmäläisiltä kenties pudonnut hyviä herkkuja maahan...
Vähän pidemmän taukohetken jälkeen jokainen pääsi kokeilemaan pienen radan suorittamista, joka sisälsi mm. käännöksiä vasempaan ja oikeaan, maahan- ja istumaanmenon sekä täyskäännöksen vasempaan. Kun sitten oli meidän vuoro kokeilla rataa, Kertun ajatukset olivat jossain ihan muualla. Alussa Kerttu lähti mukaan ihan hyvin, mutta ensimmäisen kyltin jälkeen ajatus katosi. Kerttu alkoi nuuskutella maata, eikä auttanut yhtään vaikka kuinka yritti innostaa ja heilutti herkkua nenän edessä. Päästiin kuitenkin rata loppuun, mutta ei voi kyllä sanoa, että se kovin tyylikästä oli... 

Tämä on ollut vähän ongelmana Kertun kanssa. Jos maahan on pudonnut jotain herkkuja, niin Kerttu on heti niitä nuuskuttelemassa, eikä se suostu jatkamaan ennen kuin on löytänyt vainuamansa herkkupalan. Kouluttaja antoi meille joitain vinkkejä ja sanoi, että pitää vaan lähteä hiljalleen palkitsemaan ihan lyhyistä matkoista, kun nenän saa pysymään maasta ylhäällä. Pikkuhiljaa matkaa voi lähteä kasvattamaan ja pian Kerttukin (toivon mukaan) älyää, että kyllä sen palkinnon lopulta saa, kun vaan jaksaa keskittyä tehtävään vähän aikaa. Hän myös sanoi, että tuo voi myös osittain johtua Kertun nuoresta iästä, eikä jaksa keskittyä vielä pitkiä aikoja yhteen tehtävään. Noh treeniä treeniä vaan, kyllä siitä sitten rupeaa luonnistumaan!

Radan suorittamisen jälkeen käytiin läpi vielä loput alokasluokan kyltit. Yhteys Kerttuun palasi jälleen, kun päästiin tekemään yksittäisiä, ei niin paljoa keskittymistä vaativia liikkeitä, kuten 360° molempiin suuntiin, koira eteen oikealta sivulle sekä pujottelut ja spiraalit. Kerttu suoriutui liikkeistä oikein mallikkaasti ja itsekin selvisin kylteistä ihan mukavasti muutaman toiston jälkeen! Loppuun tehtiin vielä näistä viimeisimmäksi opetelluista kylteistä uusi rata. Meidän vuorolla kävi juuri samalla lailla kuin ensimmäisen radan kanssa, nenä vei voiton. Kerttu oli niin omissa maailmoissaan, että ei saatu edes tehtyä rataa loppuun. Käytiin kuitenkin Kertun kanssa vielä sivummalla vetämässä pari kertaa onnistuneet pujottelut tötsillä, että jäi sitten hyvä mieli treeneistä kummallekin. Ja vaikka Kerttu nyt ei suoriutunut kokonaisesta radasta, täytyy kyllä sanoa, että oli ihan superhauska päivä ja mahtava kurssi! Voi olla, että löydettiin viimein se meille oikea harrastus, jota lähdetään tästä eteenpäin ahkerasti treenailemaan :)

2 kommenttia:

Kiitämme kommentistasi!