perjantai 30. toukokuuta 2014

Ei pelkoa pöydällä

Eilen käytiin Kertun kanssa mätsäröimässä. Mätsäripaikka oli ihan vieras ja meinattiin jo melkein eksyä matkalla sinne. Onneksi opaskylttien avulla löydettiin perille ja ehdittiin vielä ilmoittautua kilpailuun mukaan. Sää ei suosinut tälläkään kertaa ja mätsäri jouduttiin käymään koleassa sadesäässä. Kerttu ei ollut järin innostunut siitä, että joutui kököttämään kylmässä, kuraisella ja märällä viltillä sateen vihmoessa naamaan. Siinä vaiheessa ei olisi kyllä paljoa tarvinnut houkutella Kerttua hyppäämään autoon ja lähtemään kotimatkalle... 

Huono sää ei ollut houkutellut paikalle kovin paljoa osallistujia ja pienissä koirissakin oli vain viisi koirakkoa meidän lisäksi. Kerttu ja minä pääsimme kehään kuudensina ja silloin kädet olivat jo niin kohmeessa, että herkut eivät tahtoneet pysyä kädessä. Alkuun Kertulla meni vähän aikaa ennen kuin se tajusi, mikä tässä hommassa olikaan taas kyseessä. Toinen kierros kehän ympäri menikin sitten paremin kuin ensimmäinen.
Niin kuin aikaisemmissa mätsäreissä, myös tällä kertaa pöydällä Kerttu oli jälleen ihan kauhuissaan. Se yritti seisoa niin reunassa pöytää kuin mahdollista, mutta urhoollisesti se kuitenkin seisoi koivet vapisten ja antoi tuomarin katsoa hampaansa. Kun pöytäosuus oli ohi, pieni sätkivä koira pääsi takaisin kantavalle maanpinnalle. Siinä vaiheessa Kertulle riitti ja se päätti, että nyt lähdetään kehästä pois ja äkkiä. Ei väliä mistä suunnasta tai minne päin, kunhan vaan mahdollisimman nopeasti turvalliseen paikkaan, jossa ei nostella käpelöitäväksi ikävälle pöydälle. Kerttu laittoi nelivedon päälle ja yritti liikkeelle lähtiessä koko ajan rynniä kehästä pois. Siinä meni sitten hetkinen ennen kuin sain Kertun taas rauhoittumaan ja takaisin hallintaan. Paniikkikohtauksen jälkeen Kerttu tepastelinkin sitten ihan mukavasti kierroksen loppuun.

Tuomarilla oli ilmeisesti joku taka-ajatus kilpailijoiden vähyyden takia, sillä sinisiä nauhoja ei pienissä annettu kenellekään. Parit olivat tällä kertaa niin "tasaväkisiä", että kaikki kilpailijat saivat punaisen nauhan, myös me Kertun kanssa. Jos nauhat olisi jaettu perinteiseen tapaa, että toiselle punainen ja toiselle sininen, niin silloin kaikki pienistä koirista olisivat sijoittuneet. Harmi, ettei näin tehty, sillä meille olisi kyllä kelvannut!

Kaikki pienet kutsuttiin siis punaisten kehään ja kilpailu käytiin kuuden koirakon kesken. Kaksi jouduttaisiin vielä pudottamaan ja loput kisaisivat sijoituksista. Kerttu tsemppasi tosi hienosti ja pisteli menemään vähän liiankin vauhdikkaasti. Kerttu myös seisoi kylmästä ja sateesta huolimatta erittäin taitavasti. Harmillisesti meidän kisa kuitenkin päättyi ennen sijoituksia. Tietysti se pikkasen jäi harmittamaan, mutta muut olivat tällä kertaa parempia. Tulevaisuutta ja seuraavia mätsäreitä varten täytyy vaan kovasti saada kerättyä Kertulle rohkeutta pöydällä olemiseen ja siinä käsittelyyn. Ensi kerralla sitten paremmin ja vielä kovempi tsemppi päälle! Mätsäristä mukaan saatiin pieni lohdutuspalkinto hyvästä suorituksesta ja osallistumisesta.

3 kommenttia:

 1. Sinut on haastettu! :)
  http://pieniporopaimen.blogspot.fi/2014/05/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, täytyypä tässä joskus toteutella se! :D

   Poista
 2. Niin joo, te käytte näköjään samoissa mätsäreissä kun me! :)

  VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi!