keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Mitäs kevätkoiralle kuuluu?

Blogissa on ollut jälleen vähän hiljaisemman puoleista, eikä täällä päin ole oikeastaan tapahtunut mitään ihmeempiä juttuja. Kerttu jaksaa yhä fiilistellä kevättä ja se nauttii lämpimistä kevätpäivistä välillä vähän turhankin innoissaan: se haluaa koko ajan pötkötellä kuistilla auringonpaahteessa, eikä tajua mennä varjoon, vaikka kieli roikkuu pitkällä suusta. Pikku pöhkö. Kakkasyöppöily jatkuu edelleen, enkä vieläkään ole keksinyt mikä on vialla. Pian varmaan olisi aika madotukselle, kun Kerttu löytää aina vain ällöttävämpiä ja epämääräisempiä  kasoja, jotka hotkaisee mahaansa kielloista huolimatta. Huoh...
Tässä lähiaikoina Kerttu on ollut hieman väsyneemmän oloinen kuin tavallisesti. Lenkkeillessä tuntuu, että Kertulla ei ole välillä ulkoiluun minkäänlaista kiinnostusta ja se vaan kulkeutuu mukana, kun kerran on pakko (Sen sijaan tienpientareiden kakat ja maassa lojuvat tikut kiinostavat hyvinkin paljon...) Jälleen kävin heti mielessään läpi kaikki mahdolliset sairaudet, mitkä voisivat aiheuttaa Kertun väsymyksen. Valetiineys? Olisiko se nyt se borrelioosi? Vai selkä, nytkö se Kertun selkä alkoi sitten vaivaamaan? Ihan jotain muuta? Voi ei, Kertulla on ihan varmasti kohtutulehdus! 

Toisaalta Kertulle maistuu ruoka mitä mainioimmin, eikä se muuten ollut mitenkään sairaan oloinen muuta kuin välillä hieman tavallista väsyneempi. Taidan taas olla turhan ylihuolehtiva omistaja, kun heti jos koira ei innostu riehumaan ja juoksentelemaan lenkillä, niin ollaan äkkiä koiran sairauksista kertova kirja kädessä ja tutkitaan koira läpikotaisin suurennuslasin kanssa. No tarkkaillaan kuitenkin tilannetta sivusilmällä! Mutta veikkaan kyllä, ettei tuo mitään kovin vakavaa ole, sillä silloin kun on jotain hauskaa puuhaa luvassa, niin mistään väsymyksestä ei ole tietoakaan ja pikku koira on täysillä mukana.

Huhtikuun alussa käytiin Kertun kanssa vuoden toisella mätsärireissulla. Kerttu esiintyi reippaasti, mutta vaihteeksi Kerttua taas jännitti jonkin verran kehässä ja etenkin pöydällä oli hyvin jännittävää. Punainen nauha kumminkin saatiin, mutta punaisten kehässsä ei sitten enää sijoituttu. Seuraavia mätsäreitä odotellen!

Vähän aikaa sitten ilmoittauduttiin Kertun kanssa 10.5 järjestettävälle yhden päivän rally-toko kurssille. Kerrankin, kun saatiin omalle paikkakunnalle jotain toimintaa niin olihan se sitten aivan pakko päästä kurssille mukaan. Kurssi osui vielä sopivasti samalle päivälle kuin Kertun 2-vuotis synttäripäivä niin se onkin sitten oikein mainio synttärilahja pikku vimpulalle :) Jännityksellä odotan, mitä Kerttu tuumaa rally-tokosta. Toivon niin kovasti, että Kerttu pitäisi siitä ja saataisiin rallysta se meidän oma harrastus!

4 kommenttia:

  1. ootko miettinyt tuota ruoan vaikutusta Kertun käytökseen. Tuli nyt vaan mieleen, kun kerroit tarkemmin niin väsymys+kakkojen syöpöttely----> sulamaton ruoka? Voisko olla. Onko Kertun uloste millanen ja kakkiiko se paljon. Tuleeko ruokamäärä ns. suolistosta vaan läpi vai sulaako ja on kiinteän oloista? Ei nyt siis sillein välttämättä ole mitään tuollaista tai vakavampaa tai mitään mutta tämmönen mahis tuli mieleen... Niin ja mitä ruokapussin kylki kertoo, onko vilja höttöä vai sisältääkö kunnolla protskua ja lihaa?

    VastaaPoista
  2. ^^Niin ja eihän se ruokapussin kylki kyllä välttämättä totuuttakaan kerro... Mut siis pääpointtina nyt oli, että onko ruoka sopivaa vai kannattaisiko kokeilla vähän kokeilla erilaisia tapoja ruokkia. Esim. raakaruoka tai kotiruoka tms. jossa olisi hyvälaatuista lihaa, kalaa ja vähän puuroa/kasviksia. + Öljyt, vitamiinit ja joskus luita.

    VastaaPoista
  3. Niin nuo hamsterien kuvat linkkeinä? Ihan bloggerin ulkoasun hallinnasta -> uusi gadget ja html/java script :-)

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi!