perjantai 21. helmikuuta 2014

Karvakoirasta siisti neiti!

Viime sunnuntaina sai turrikkaturkki kyytiä, kun Kerttu pääsi käymään pitkästä aikaa trimmissä. Kerttu saikin tällä kertaa viettää melkein koko päivän kasvattajan luona ja pääsi siellä taas leikkimään ja riehumaan kavereidensa kanssa. Oli kyllä oudon hiljaista kotona ilman omaa pikkuhauvelia. Kerttu on tosi harvoin poissa kotoa niin tuli vähän väliä sellainen tunne, että "Apua, missä Kerttu on?" ja aina oli näkevinään Kertun hiippailemassa tai nukkumassa jossakin. On se hassua miten näistä pienistä ystävistä vaan tulee äkkiä niin tärkeitä! Kotiin Kerttu tuli vasta illalla ja voi että se oli taas siisti ja sievä. Se oli niin erinäköinen, että kävi mielessä, että oliko edes lähtenyt oikea koira mukaan ;)

Kertun äiti oli kuulemma käynyt kuvauksissa alkuvuodesta. Lonkkien puolesta tulokset olivat mainiot A/A. Mutta selän osalta kaikki ei sitten ollutkaan niin hyvin. Kertun äidillä todettiin epämuodostunut välimuotoinen lanne-ristinikama (LTV), joka on yleinen ja synnynnäinen nikamaepämuodostuma. "Epämuodostuma altistaa lanne-ristiluuliitosalueen varhaiselle rappeutumiselle, minkä seurauksena voivat olla takaselän kivut etenkin vanhemmalla iällä. Pahimmassa tapauksessa oireena voivat olla myös takaraajojen halvausoireet. Hoitona käytetään lepoa ja kipulääkkeitä ja vakavimmissa tapauksissa leikkaushoitoa"

Kaikkein pahinta tässä on se, että tämä sairaus on siis perinnöllinen, eikä sen periytymistapaa tiedetä. Kertulle varattiin heti aika kuvauksiin ensi viikon tiistaiksi. Pelottaa niin paljon, että Kertullakin on tämä vika. Aina on ollut niin iloinen siitä, että Kerttu on ollut niin terve... Olisi kai pitänyt jo silloin koputtaa puuta, mutta ehkä se ei ole vieläkään myöhäistä? Jos Kertulla löytyy sairaus niin ensinnäkin se on hyvästit pentuhaaveelle. Myös raskaan liikunnan ja harrastusten kanssa voi tulevaisuudessa sen takia eteen tulla rajoituksia... Mutta ei auta, se joko on tai sitten ei ole. Toivon vaan niin paljon, että oma rakas olisi täysin terve!
Joo, mutta mitäs muuta meille kuuluukaan? Mitään kummempia ei olla Kertun kanssa keretty tekemään ja syypää siihen on ollut inhottava koeviikko. Onneksi tänään oli viimeinen koe ja sai viimein huokaista helpotuksesta. Enää ei tarvitse kulkea koko aikaa nenä kiinni ties missäkin kirjassa ja on vihdoin aikaa kaikkeen muuhun, etenkin puuhailuun pikku-ipanan kanssa! Koirien ohituksien kanssa meillä ollaan menossa jälleen oikeaan suuntaan. Parin viikon takainen hyökkäys episodi ei onneksi jättänyt Kertulle pahoja traumoja ja meillä treenaillaan taas ahkerasti toisten koirien ohittamista. Kyllä on monesti saanut olla Kertusta ylpeä, kun oman hihnan päässä oleva koira ei olekaan ollut se rähisevä osapuoli!

Juoksunsa Kerttu starttasi tänään. Oli jo aikakin, sillä viime juoksuista on reilusti yli puoli vuotta. Vielä ainakin ruoka maistuu ja pieni on ollut oma, pirteä itsensä. Tosin lenkillä hajut ovat vaihteeksi taas niin kiinnostavia ja Kerttu kulkee suorastaan transsissa hajupläntiltä toiselle. Korvat ovat onneksi vielä tallella, eivätkä innostuneet, ohikulkevat uroskoirat kiinnosta Kerttua tavallista suuremmin. Juoksupöksyt aiheuttavat Kertulle hieman mielipahaa, mutta on kuitenkin kiltisti antanut niiden olla jalassaan, eikä ole tehnyt niistä silppua, vaikka varmaan mieli tekisi ;)

Sunnantaina olisi edessä Jyväskylän näyttely. Kerttu esiintyy jälleen nuortenluokassa kasvattajan kanssa ja itse olen Kertun henkisenä tukena ja turvana. Voi voi mitäköhän siitä syntyy, kun juoksuinen tytteli saapuu näyttelyyn häiritsemään muiden kilpailua... Toivottavasti urokset osaavat hillitä itsensä, eikä Kerttu aiheuta yleistä kaaosta. Näyttelyjuttuja on harjoiteltu aika vähän (hups..) mutta vielähän tässä on pari iltaa treenata koira näyttelykuntoon.

Loppuun Kertun ennen ja jälkeen seisotuskuvat sekä kuvia, joista voi varmaan aika helposti päätellä onko ne otettu ennen vai jälkeen trimmin!   
Ennen
Jälkeen

7 kommenttia:

 1. Peukut pystyyn, että kaikki olisi kunnossa! :) Ritultaki on kielletty esim. pyöräily, ja muukin liikunta jossa ihminen määrää vauhdin ja sen mihin koira menee, eli irti saa mennä nii kovaa kun haluaa, ja mihin haluaa, mutta agilityä ei saa treenata.

  VastaaPoista
 2. Voi ei, voin kuvitella että pelottaa! Toivottavasti kaikki on kunnossa ja Kerttu on terve. Tsemppiä sinne! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset molemmille! :) Nyt vaan tosiaan toivotaan parasta!

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi ja tsemppii näyttelyy. Käypppäs lukemassa mun blogia koiruuksienelama.blogspot.com
  - Emmi-Lotta

  VastaaPoista
 5. Voi ei! :/ Täällä pidetään peukut ja tassut pystyssä, että Kerttu olisi terve!!

  VastaaPoista
 6. Niinpä... :/ Kiitos kannustuksesta!

  VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi!