maanantai 27. tammikuuta 2014

Jäällä lenkkeilyä ja läheltä piti tilanne

Lauantaina käytiin Kertun ja kavereiden kanssa oikein superpitkällä lenkillä. Pakkaset oli lauhtunut sopivasti viikonlopuksi, että päästiin lenkkeilemään ilman jäätymisen riskiä. Kerttu pääsi myös lenkillä kokeilemaan ensimmäistä kertaa kaverin tekemiä, hienoja fleecetossujaan. Kerttu ei ole ikinä ennen pitänyt mitään tossuja jaloissaan ja ajattelin, että on hyvä ensin totutella tossuihin etujaloissa ja myöhemmin sitten kaikissa neljässä jalassa. Lenkillä tossut eivät häirinneet Kerttua yhtään ja ne pysyivat vimpulan jaloissa mainiosti! Tosin sitten kun aloin laittamaan niitä mukamas paremmin, ne eivät pysyneet jalassa enää yhtään ja putoilivat vähän väliä. Kerttu sai kävellä loppulenkin ilman tossuja.

Sillä lenkillä uskaltaututtiin ensimmäistä kertaa tänä talvena kunnolla jäälle kävelemään. Kerttu oli ihan innoissaan ja se hyppi ja kieriskeli hangessa aivan onnellisena. Jäällä oli yllättävän paljon hiihtäjiä ja muita ulkoilijoita. Kummallisesti lumen päällä liukuvat ja pitkillä kepeillä husivat hiihtäjät olivat Kertulle kova pala. Rauhallisesti ohikulkevat perinteisen hiihtäjät Kerttu vielä hyväksyi, vaikkakin katsoi tarkasti, etteivät sukset varoittamatta kuitenkin hyökkää kimppuun. Mutta nopeasti kohti hiihtäviä henkilöitä piti sitten komentaa vähän voimakkaammin... Hiihtäjiin Kerttua pitäisi nyt ahkerasti totuttaa, ettei lenkeistä jäällä tule ongelmallisia.

Kerttu jaksoi lenkin todella hyvin, vaikka loppumatkasta alkoi hieman vauhti ja innostus hiipua. Joko Kertun jalkoja alkoi väsyttää tai sitten tajusi, että ollaan matkalla kotiin päin. Matkaa kertyi lähelle 10 km ja siltä kyllä ainakin omistajan jaloista tuntui. Kiitos Annikalle ja Sussulle kuvista ja koko poppoolle lenkkiseurasta! 
Eilen lenkillä huomasin kaukaa, että vastaan oli tulossa iso, musta berninpaimenkoira. Varmaan on jo käynyt täällä blogissa ilmi, että meillä on ollut Kertun kanssa jonkin sorttista remmiräyhäysongelmaa. Juuri tällaiset isot mustat koirat ovat olleet Kertulle kaikkein pelottavimpia ja vaikeimpia tapauksia ohittaa ja jostain kummasta syystä etenkin berninpaimenkoirile Kerttu nostaa hirveän rähäkän. Aluksi ajattelin kiertää koiran ja paeta Kertun kanssa sivupolulle. Mutta kun Kerttu oli yllättävän rauhallinen, vaikka oli nähnyt bernin, ajattelin, että ehkä tästä päästäisiin hienosti ohi.
 
Kerttu meni tosi hienosti bernin ohi ja ehdin melkein huokaista helpotuksesta ja innostua, miten taitavasti Kerttu ohitti toisen koiran. Mutta, kun koira oli juuri mennyt meidän ohi, Kerttu yhtäkkiä puikahti jalkojeni takaa ja murahti kerran koiralle. Toinen koira ei odotellut sekuntiakaan vaan lähti voimalla muristen rynnimään Kertun päälle ja taluttaja ollut pieni poika siinä mukana. Kaikki sen jälkeinen tapahtui niin äkkiä, etten edes kunnolla muista mitä siinä tapahtui. Se oli yhtä kamalaa mylläkkää, mutta onneksi Kerttu saatiin nopeasti syliin turvaan ja sain otettua bernin hihnasta kiinni.

Onneksi ei päässyt syntymään kunnon tappelua ja selvittiin tilanteesta säikähdyksellä. Silti oon tästä tapauksesta todella järkyttynyt, sillä ei noin ole koskaan ennen käynyt! Ei kukaan koira ole koskaan yrittänytkään hyökätä Kertun päälle. Vähän hirvittää, miten meidän edes pikkuisen edistyneelle koirien ohittamiselle käy tästä eteenpäin. Koiria ei ole vielä tullut vastaan tapauksen jälkeen, mutta tavallista herkempi Kerttu on tämän jälkeen ollut... Se murisee lenkeillä tummiin pukeutuneille kävelijöille, lasten äänille ja vaikka mille. No toivotaan, ettei kova työ mennyt täysin hukkaan, eikä tarvitse aloittaa kaikkea ihan alusta.

6 kommenttia:

 1. Voi ei, tosi ikäviä tollaset hyökkäykset! Toivottavasti teille ei nyt tule kauheasti takapakkia ohittamisen kanssa, inhottavaa jos kaikki työ menee hukkaan tollasen takia. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... Ei sais lannistua tän takia, mut silti tuntuu vähän voimattomalta. Ihmetyttää ihan hirveästi, miten se koira nyt tuolla lailla kävi päälle, ei Kerttu edes murissut sille kovin pahasti! No, se on ainakin varmaa, että bernien ja muiden tummien koirien ohittamisesta tulee vieläkin vaikeampaa tän tapauksen takia :/

   Poista
 2. Totta! :D Vielä olis kaivattu edes yksi kaveri, joka olis viitsinyt Kertun kanssa villitellä ;)

  VastaaPoista
 3. Haastan sinut näyttämään rumalta! :D
  Säännöt --> http://siirijamira.blogspot.fi/search/label/haaste
  P.S. Sulla on kiva blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, täytyy käydä tsekkaamassa! :D Niin ja kiitos! :)

   Poista

Kiitämme kommentistasi!