keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kokemusta mätsäristä

Lauantaina käytiin Kertun kanssa pitkästä aikaa mätsärissä. Paikalla oli aika paljon koiria ja olin ihan varma, että Kerttu järjestäisi kohtauksen, kun saapuisimme mätsäripaikalle. Kerttu yllätti positiivisesti, eikä haukahtanut kertaakaan nähdessään koirapaljouden! Hirveän touhukkaana Kerttu oli tosin mätsäriin menossa, mutta se oli vaan hyvä asia.

Ennen omaa kehää oli aika kauan odottelua ja kylmähän siinä tuli seisoskellessa! Tällä kertaa päästiin ensimmäistä kertaa pienten kehään. Aluksi tuomari pyysi kaikki koirat yhtäaikaa kehään ja teki yleissilmäyksen koirakkoihin. Kerttu oli alkuun hieman omissa maailmoissaan, mutta tajusi kuitenkin pian, miten mätsärissä mentiinkään. Yleissilmäyksen jälkeen alettiin käymään koiria pareittain läpi.
PB020562PB020556
Kun oli meidän vuoro, Kerttua alkoi ihan hirveästi kiinnostaa kaikki maan ihanat tuoksut ja se kulki melkein koko ajan nenä maassa... Yritin saada Kerttua innostettua ja takaisin ryhtiin, mutta eipä se paljoa auttanut. Koira piti päänsä itsepäisesti maan tuoksuissa ja kävely näytti paremminkin koiran hinaamiselta hihnan avulla kehän ympäri, kuin kauniilta näyttelykävelyltä... Lisäksi pöydällä Kerttua pelotti hirveän paljon, eikä seisottamisesta meinannut tulla yhtään mitään. Outoa, sillä ikinä ennen Kerttu ei ole mätsäreissä pelännyt pöydällä. 

Lopussa kävely alkoi sujua paremmin ja Kerttu seisoi myös todella hienosti. Seisominen taitaa ollakin meidän vahvuus mätsäreissä! Pariarvostelusta saatiin sininen nauha. Pienten sinisten kehässä Kerttu oli taas haistelupäällä, eikä tällä kertaa sijoituttu. Mutta saatiin sentään mätsäristä mukaan hyvää kokemusta ja harjoitusta. Ja lisäksi nyt tiedetään, mitä pitää lähteä treenaamaan tulevia mätsäreitä ja näyttelyä varten!
PB020567  
PB020559

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi!