tiistai 26. marraskuuta 2013

Jyväskylän KV:ssa

Sunnuntaina Kerttu käväisi pitkästä aikaa näyttelyssä. Näyttely järjestettiin Jyväskylän Paviljongissa ja paikalla oli tosi paljon koiria ja ihmisiä. Kerttu oli  taas vähän peloissaan suuresta väenpaljoudesta, mutta onneksi toinen pääsi välillä häkin turvaan rauhoittumaan.

Kasvattaja oli ilmoittanut Kertun nuortenluokkaan ja Kertun lisäksi luokassa oli seitsemän muuta cairnia. Kehään tullessa Kerttu hieman aristeli lattialla olevaa mattoa, mutta uskaltautui lopulta tulla toisten mukana kehään. Alunperin tuomarina cairnterriereillä olisi pitänyt olla Iso-Britannian Ronald Irving, mutta lentolakon takia hän ei sitten päässyt tulemaan. Cairneja tuomaroi hänen sijastaan Kari Järvinen.
Pöydällä Kerttua taas jännitti, mutta antoi kuitenkin kiltisti tuomarin katsoa hampaat. Kävely sujui ihan kivasti, vaikka välillä neiti meinasi hieman poukkoilla hihnassa. Ei kuitenkaan jäänyt haistelemaan maata niin kuin viimeisimmässä mätsärissä kävi. Laatuarvostelusta Kerttu sai erittäin hyvän, mikä oli kyllä upea juttu! Tosin tuomari antoi lähes kaikille cairneille erinomaista tai erittäin hyvää, eikä kenellekään H:ta huonompaa. Silti hieno suoritus! Tässä kirjallinen arvostelu: 

"Hyvänkokoinen narttu, jolla saisi olla täyteläisempi pää. Hieman alas asettuneet korvat. Hyvät mittasuhteet. Kaula voisi olla hieman pidempi ja häntä korkeammalle kiinnittynyt. Hyvälaatuinen turkki vielä hieman lyhyessä kunnossa. Hieman turhan leveä etuosa. Liikkuu takaa hyvin, edestä epävakaasti"

Erinomaisen saaneita tuli juuri riitävästi, eikä EH:n saaneita tarvittu enää kilpailuluokkaan. Mutta ei se mitään. Hienosti Kerppunen pärjäsi näyttelyssä ja oon kyllä tosi ylpeä pikku terrieristäni! Nyt vaan paljon harjoittelemaan näyttelyjuttuja tulevaisuutta varten.

5 kommenttia:

 1. Voi ku olisi tajunnut aikasemmi tän blogin! Nimittäi itse olin jyväskylän kv:ssa ja omistan muuten myös tuon kalenterin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva juttu! :D Joo siellä näyttelyssä me heiluttiin cairnikehän luona ;)

   Poista
 2. voi kuinka kiva blogi liityin lukijaksi ! :)

  VastaaPoista
 3. Mäkin pyörin paljon cairnikehällä, mutta omat cairnit jäivät kotiin. Kävin vaa naapurikehässä näyttämässä yhden koiran.

  VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi!