tiistai 27. elokuuta 2013

Jälleen Arki-tokoilua

Keskiviikkona oltiin siis jälleen kerran arki-tokoilemassa koirien kanssa. Päivän aiheena sillä kertaa oli paikallaolon harjoittelu. Sitä lähdettiin harjoittelemaan niin, että koira ohjattiin istumaan vierelle herkuilla ja alkuun ihan vain astuttiin toisella jalalla yksi askel eteenpäin, palatiin takaisin ja palkattiin koira paikalla pysymisestä. Mitään käskysanaa ei sanottu vielä ollenkaan siinä vaiheessa. Sitä toistettiin useita kertoja ja välillä annettiin koiralle vapautuskäsky ja pidettiin pieni tauko.

Kerttu oikeastaan osaa entuudestaan paikka-käskyn, mutta saadaanpahan tällä oikein kunnon pohjat käskylle ja kertaushan on opintojen äiti! Meillä oli silti vähän vaikeuksia paikka-harjoittelussa, sillä Kerttu olisi niin kamalasti halunnut päästä haistelemaan paikkoja. Se lähti vähän väliä sivulta tepastelemaan niin pitkälle kuin hihnaa riitti ja herkkutätikin oli Kertusta tosi epäkiinnostava ja tylsä... Mutta saatiin sentään pikkupätkiä harjoiteltua ja päästiin ottamaan yhtä ja kahtakin kunnon askelta. Seuraava vaihe on sitten käskysanan liittäminen toimintaan ja toivottavasti viimeistään silloin Kertulla välähtää että: "Ai se olikin tää tuttu harjoitus, jota tässä haetaan takaa!"
Lämpimiä kelejä saatiin, kun niitä tässä olin vähän toivonutkin ja auringon lämmöstä on kyllä nautittu täysillä. Yhtenä päivänä Kerttu päästi uimaan pitkästä aikaa, vaikka tällä kerralla Kerttua piti hieman "auttaa" veteen pääsyssä. Kerttu on ollut melko veltto koiruus kuumuuden takia, mutta ahkerasti on silti harjoiteltu arki-tokon kotiläksyjä. Voi miten ylpeä omistaja voikaan olla, kun pieni koira osaa nykyään ottaa katsekontaktin pelkästä käskysanasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi!