torstai 8. elokuuta 2013

Agilitya ilta-auringossa

Tiistaina meillä oli agilityn alkeiden viimeiset treenit. Sillä kerralla rakennettiin oikein kunnon rata, jossa oli takaakiertoja, irtoamisia, persjättöjä ja valsseja. Siinäpä oli koirille, mutta vielä enemmän ohjaajille haastetta! Koko ajan piti olla tarkkana, mihin suuntaan nyt mennään, missä koira ja missä minä itse? Vaikka pieniä ohjausvaikeuksia oli havaittavissa, oli silti kiva päästä kokeilemaan ohjaamista pitemmällä ja monimutkaisemmalla radalla.

Ensimmäisellä yrityksellä rata mentiin Kertun kanssa vähän niin ja näin, mutta pääasia, että päästiin edes rata kunnialla läpi. Vauhtia ei ollut kovin paljon ja Kerttu ei vieläkään osaa hakea itsenäisesti esteille vaan minun pitää näyttää ihan läheltä merkkiä ja ohjata esteelle. Toinen kierros meni huomattavasti paremmin ja myös kepit meni oikein tyylikkäästi! Muuri tuli sillä kertaa uutena esteenä. Pienin muuripalikka oli jossain hukassa ja niinpä Kertulla käytettiin siihen tarkoitukseen pituusesteen matalinta palikkaa. Kuumahan siinä tuli juostessa ja sekoillessa, mutta se oli sen arvoista! Loppuun otettiin vielä suoria rallittelupätkiä (rengas, aita, putki, aita, aita), joissa mentiin Kertunkin kanssa ihan täysillä ja hauskaa oli.

Nyt on kymmenen kerran agilitykurssi käyty ja päällimmäiseksi tästä jäi ihan hyvä maku. Treeneissä oli hauskaa ja oli ihana huomata, miten Kerttukin nautti (ainakin toisinaan...) treeneissä olemisesta. Radan suorittaminen oli myös kivaa ja oli huippua, kuinka paljon kymmenessä kerrassa ehdittiinkään kehittyä! Agility ei ehkä kuitenkaan ollut se meidän juttu, mutta saatiinpahan ainakin hyviä oppeja kurssilta mukaan.
Vauhdilla renkaasta...
Ja tyylillä alas!
Niin ja välillä täytyi hieman haistella, jos vaikka löytyisi pudonneita herkkuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi!