maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kansallispuistossa retkeily maittaa

Lauantaina Kerttu pääsi kuluttamaan energiaansa metsäretkeilyn merkeissä, kun matkamme suuntautui Pyhä-Häkin kansallispuistoon. Aluksi tarkotuksena oli kiertää kolmen kilometrin lenkki, mutta lopulta matkaa kertyikin yli kuusi kilometriä. Mutta se oli vain hyvä juttu ja ainakin tuli kunnolla retkeiltyä! Reitillä oli paljon pitkospuita, jotka aluksi hieman ihmetytti Kerttua. Pienen epäröinnin jälkeen se kuitenkin tassutti menemään niitä pitkin tosi hienosti. Välillä Kerttua alkoi kyllästyttämään pelkästään suoraan kulkeminen ja se poikkesi pitkospuilta vähän suota tutkimaan. Mutta pian pikkuseikkailijaa alkoi inhottaa tassujen kastuminen ja se palasi kiireesti takaisin reitille.
Hyvä sää oli kerännyt paikalle paljon muitakin innokkaita retkeilijöitä ja etenkin taukopaikalla oli vähän tungosta. Myös muutama koira tuli reitillä vastaan ja Kerttu säikähti niitä, että "Apua, mikä kumma sieltä tulee?" Kertulla on tällä hetkellä menossa ihan mahdoton mörköikä. Höpsö on haukkumassa ja pörhistelemässä kaikille epäilyttäville asioille aina koirista ja vastaantulevista ihmisistä pelottaviin kantoihin ja tuulessa lepattaviiin muovikasseihin... Mutta onneksi heinäkuun lopussa alkaa tosiaankin tarpeeseen tuleva Arki-Toko-kurssi, jonne matkataan iloisin mielin ja heiluvin hännin!

Kaiken kaikkiaan oli tosi ihanaa käydä uusissa maisemissa retkeilemässä ja veikkaanpa, että Kertullakin taisi olla aika hauskaa! Ehdottomasti täytyy joskus tulevaisuudessa käydä täällä uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommentistasi!