maanantai 20. toukokuuta 2013

Kertun toinen näyttely

Tänään oltiin siis Kertun kanssa Jämsän kaikkien rotujen koiranäyttelyssä. Aamulla herättiin ennen seitsemää ja Kerttu kävi pienen aamulenkin ulkona. Kahdeksalta pakkauduttiin autoon ja lähdettiin Jämsää kohti huristelemaan. Automatkalla Kerttu vähän stressasi ja läähätti, kun ei yhtään voinut tietää minne taas oltiin matkalla!
Kymmenen aikoihin saavuttiin näyttelypaikalle Jämsän raviradalle. Ravirata oli hienosti saatu katoamaan näyttelytelttojen, kehien ja kojujen alle niin, että meni kauan ennen kuin edes tajusin, että se oli ravirata! Kerttu oli kuin pieni marakatti, kun päästiin autosta ulos. Hirveä uikutuksen ja haukahtelun sekainen mölinä, kun ei heti päässyt höseltämään ja tutkimaan paikkoja. Autoja, koiria ja ihmisiä oli siellä tosi paljon. Sää oli aivan ihanan aurinkoinen ja lämmin koko päivän, mutta se ei toisaalta ollut koirien kannalta mikään niin hyvä juttu.
Kasvattaja oli ilmoittanut Kerttusen junioriluokkaan ja joskus yhdentoista aikoihin oli Kertun vuoro mennä esittelemään itseään kehään. Cairnien tuomarina toimi Soile Bister. Kerttu esiintyi kehässä oikein nätisti, eikä onneksi ruvennut temppuilemaan mitään. Laatumaininnaksi kehästä Kerttu sai silti H:n eli hyvän. Vähän ehkä parempaa olisi toivonut, mutta olihan se kuitenkin ihan hyvä! Kirjallinen arvostelu oli ihan ok, Kerttu ei nyt tällä kertaa ollut tuomarille niin mieleinen cairni. Oon silti tosi ylpeä tyttelistä ja varsinkin tuo arvostelun viimeinen lause sai hymyilyttämään!

Näyttelypaikka: Jämsä, Jämsän ravirata
Tuomari: Soile Bister

"Lyhyehkö, hieman kevyt luustoinen narttu, jolle toivoisin vahvemman pään, erityisesti kuonosta. Ilme voisi olla parempi, riitävästi kulmautunut edestä, hyvin takaa. Hieman pystyasentoinen häntä. Lyhyt askel, takajalan liike saisi mennä rungon alle. Ihastuttava luonne."

Päivä oli kokonaisuudessaan oikein onnistunut ja Kerttu oli kiltisti, vaikka koiria ja ihmisiä oli ympärillä paljon ja tilanne tosi stressaava. Kyllä oli väsynyt koira, kun kotiin päästiin! Huomenna kuono kohti ensimmäisiä agilitytreenejä. Apua nyt alkaa jännittää...

2 kommenttia:

  1. Tsemit aksaan menee varmasti hienosti!:) Ja onnet hienosti menneestä näytsistä! Ainiin ja kannattaa poistaa sananvahvistus jotta pystyy kommaamaan paremmin!;)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia ;D Joo tunnin päästä olis tarkotus mennä treenaamaan, iiks!! Heh, mä en ees huomannut, että tässä on joku sanavahvistus päällä! Hmm, mistäköhän sen saa pois, no täytyy yrittää :)

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi!