sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Agilitya ja masennusta

Tiistaina oltiin Kertun kanssa meidän ensimmäisissä agilitytreeneissä. Kerttu oli ihan tohkeissaan, kun paikalla oli niin paljon uusia koiria ja ihmisiä. Paikalla oli meidän lisäksi kuusi  muuta koirakkoa.  Sää oli tosi lämmin ja tietenkin kenttä oli pahasti kohdassa, johon aurinko paistoi koko ajan täydeltä terältä. Mutta onneksi vettä oli mukana molemmille! Aluksi kannettiin esteet kentälle yhteisvoimin ja ohjeistuksen jälkeen alettiin tutustua itsenäisesti esteisiin.

Kerttu oli oikein innokas oppilas ja namit kelpasivat hyvin. Välillä piti vähän enemmän innostaa ja houkutella Kerttua toimimaan, kun yhden esteen toistaminen alkoi kyllästyttää ja  kiinnostaa vähän liikaa ympärillä puuhaavat kaverit. Esteet eivät pelottaneet Kerttua yhtään ja lyhennettyyn putkeenkin sujahdettiin vauhdilla! Rengas oli aluksi hieman hankala ja Kerttu yritti tulla renkaan alta tai sivuilta, mutta nameilla ohjaamalla se hyppäsi viimein hienosti renkaasta. Taitava tytteli!

Juomataukoja pidettiin sopivissa väleissä ja välillä tehtiin Kertun kanssa myös joitain temppuja. Treenit kesti puolitoista tuntia, mikä oli Kertulle ehkä vähän liikaa. Meinasi into lopahtaa koko touhuun, mutta höppänä jaksoi silti kiltisti loppuun asti. Saatiin kivasti lisähaastetta ja häiriötä lopputreenien ajaksi, kun kentän toiseen päähän tuli paljon koiria ja omistajia koirakouluilemaan. Kun Kerttu huomasi, että väkeä alkoi lappaa kentälle, iso ego heräsi ja neiti päätti ajaa "tunkeilijat" pois... Treenien loputtua käveltiin vielä paahteessa kotiin ja käytiin rannassa juomassa ja kahlailemassa. Loppuillan koiruus nukkui hyvin sikeästi!
Pari päivää taaksepäin Kertulla alkoi ihka ensimmäiset juoksut.  Pieni on ihan masentunut sisällä, nukkuu vaan ja laahustaa hitaasti paikasta toiseen. Toisaalta se voi myös osittain johtua juoksupöksyistä, joita Kerppunen joutuu sisällä pitämään... Ei tykkää niistä yhtään, mutta antaa silti laittaa ne kiltisti jalkaansa ja suostuu pitämään niitä. Herkkujen perään Kerttu on silti entisen lailla ja tekee oikein innoissaan temppuja. Ainoastaan yksi temppu ei onnistu, sillä Kerttu on sitä mieltä, että housut jalassa ei voi kieriä... Höpsö!  

Lenkillä Kerttu on ihan toinen koira kuin sisällä. Mennään hihna pitkällä ja merkkaillaan joka välissä. Koirille, myös uroskoirille, Kerttu vetää ohitustilanteissa vieläkin hirveät haukut... Tosiaan näistä koirien ohittamisista on tullut Kertulle pienoinen ongelma. Ennen Kerttu tyytyi vain murisemaan ja jumittumaan, mutta nykyisin Kerttu haukkuu niin, että toisinaan jopa korviin sattuu... Erityisesti mustille, isoille koirille Kerttu haukkuu paljon. Mutta nyt otetaan itseä niskasta kiinni, selvitetään ongelman aiheuttaja ja panostetaan tähän ongelmaan täysillä! Ainoa harmijuttu näissä juoksuissa on se, että jää ensi viikon agilitytreenit väliin ja ehkä sitä seuraavatkin. Mutta ehkä pieni tauko piristää!
Masentava, masentunut pienokainen

2 kommenttia:

  1. Kannattaa kokeilla jos pääsisitte mahdollisimman pian sinne Arki-Tokoon, sillä sieltä saatte vinkkejä ja siedätystä remmissä rähjäämiseen!

    Hyvä että aksailut sujui ja Kerttu tykkäsi. Heti kun opitte esteet niin varmaan Kerrtukin innostuu suunnattomasti kun saa vetää täysillä kunnon pätkiä!;)

    VastaaPoista
  2. Joo toivottavasti! :) Kunhan saan sen sitten pidettyä hallinnassa! ;) Mut tosiaan harmi, kun jää nyt nää pari kertaa tässä väliin, ettei sitten hirveesti jäädä muista jälkeen... :/ Mut joo, heh, mä en oo oikeestaan vielä ees varma mistä sinne ArkiToko-ryhmään voi ilmottautua?

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi!